Női öngyilkos merénylők gyilkoltak

Legalább 30 ember életét vesztette és 57-en megsebesültek, amikor pénteken öngyilkos merénylők pokolgépes támadásokat követtek el az északkelet-nigériai Madagali városának egyik forgalmas piacán - közölte a nigériai hadsereg egyik szóvivője.

Badare Akintoye ezredes szerint két női öngyilkos merénylő robbantott a városban. “A terepen dolgozó embereink jelentése szerint 30 ember meghalt és 57-en megsebesültek. A biztonsági szolgálatok tagjai vonták ellenőrzésük alá a térséget, hogy megakadályozzák az ellenség újabb támadását” – tette hozzá az ezredes.

Az egyik túlélő, Ahmadu Gulak beszámolója szerint a robbanások a gabonát és zöldségeket árusító piac ellentétes oldalain egyszerre következtek be.

Egyenlőre egy terrorszervezet sem jelentkezet a támadások elkövetőjeként, ugyanakkor az Adamawa szövetségi államban elkövetett pokolgépes merényletek a nigériai hatóságok szerint a Boko Haram iszlamista terrorszervezet kézjegyét viselték, amely hét éve küzd egy iszlám állam megteremtéséért elsősorban Nigéria északi részén.