Csalás miatt nyomoznak a szombathelyi MSZP-s politikus egyik cége körül

Csalás bűntett gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen a Nemzeti Nyomozó Iroda Czeglédy Csaba, az MSZP szombathelyi elnöke egyik cégével kapcsolatban - hangzott el az M1 aktuális csatorna híradójában péntek este.

A hírműsorban felidézték: az Origo kedden írt arról, hogy az MSZP szombathelyi elnöke, Czeglédy Csaba egyik cége, a Human Operátor Zrt. körül nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda. Erről a köztelevízió is beszámolt, majd másnap helyreigazítási kérelmet kapott Czeglédy Csabától, aki valótlannak nevezte a híreszteléseket, és azt írta: “azon állítás ténybeli alapját, hogy a cégem ügyében és így ellenem is nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda, semmivel nem tudja a Médiaszolgáltató bizonyítani” – hangzott el.

A Híradó megkeresésére a Nemzeti Nyomozó Iroda azt közölte, van nyomozás. Arra a kérdésre, hogy a Humán Operátor Zrt.-vel kapcsolatban milyen bűncselekmény gyanújával tart a nyomozás, azt a választ kapták: csalás bűntett gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen.

A cégjegyzékben szereplő adatok szerint Czeglédy Csaba a Humán Operátor Zrt. vezető tisztségviselője. Ezekből kiderül az is, hogy a Humán Operátor Zrt.-t 2010-ben hozták létre az ugyanilyen nevű kft. jogutódjaként. A cég fő tevékenysége a munkaközvetítés. A vállalat honlapja is Czeglédy Csabát jelöli meg igazgatósági elnökként – hangzott el a műsorban.

Az interneten bárki számára hozzáférhető cégadatok szerint a Czeglédy Csabához köthető, akkor még kft.-ként működő cég 2007-ben vásárolta meg a Magyar Apartman Kft. üzletrészeit, és ezzel több mint ötvenszázalékos szavazati jogot szerzett benne – tették hozzá.  Jelezték: az Origo szerint emiatt az ügylet miatt indított nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda. A portál információi szerint a vételárat nem fizették ki. A Nemzeti Nyomozó Iroda azt közölte, hogy a Humán Operátor Zrt. ügyében január 22-ig tart a nyomozás.

Az Origo arról is beszámolt, hogy korábban adócsalás miatt már elítélték Czeglédy Csabát. A portál cikke szerint az MSZP-s politikus akkor egy év négy hónap felfüggesztett börtönt kapott.

Emlékeztettek arra, hogy Czeglédy Csaba neve a baloldali előválasztásnál merült fel. Az Origo azt írta, Czeglédy Csabának minden esélye megvan arra, hogy a baloldal közös képviselőjelöltje legyen a 2018-as országgyűlési választásokon, mert a Demokratikus Koalícióval és az MSZP-vel is nagyon jó viszonyt ápol. Hozzátették, hogy Czeglédy Csaba jelenleg is Gyurcsány Ferenc ügyvédje.

A Híradó szerdán kereste Czeglédy Csabát, aki nem kívánt nyilatkozni. Telefonon csak annyit mondott, hogy nem akar országgyűlési képviselő lenni.