A Padlás már a 900. előadásnál tart - ma a Vígben

A legendás Padlás előadását 29 év alatt több mint 900 000 néző látta.

Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter félig mese – félig musicaljét, minden idők legsikeresebb magyar zenés játékát az 1988. január 29-es vígszínházi ősbemutató óta már majdnem az összes vidéki színház a műsorára tűzte. A “víges” előadás sikere közel három évtizede töretlen, és már több generáció felnőtt A padláson. Sok egykori gyermeknéző ma már a saját kislányával, kisfiával érkezik, hogy együtt élhessék át a csodát.

A padlás 900 előadása alatt a 13 szerepet közel 60 színész, több generáció játszotta. A főszereplő Kaszás Attila mellett, Tábori Nóra, Rácz Géza, Selmeczi Roland, Sipos András, Vallai Péter és Vizy György sajnos már az égi társulat tagjai.

Budapest, 2005. október 17. Selmeczi Roland, Fesztbaum Béla, Tanai Bella, Kálid Artúr, Pápai Erika, Csöre Gábor, Kolovratnik Krisztián, Sux Ádám, Kéri Kitty, Oberfrank Pál és Balázs Péter A Padlás című musical 600. előadásán október 16-án a Vígszínházban.  MTI Fotó: Kovács Attila

A 600. előadáson  2005. október 16-án : Selmeczi Roland, Fesztbaum Béla, Tanai Bella, Kálid Artúr, Pápai Erika, Csöre Gábor, Kolovratnik Krisztián, Sux Ádám, Kéri Kitty, Oberfrank Pál és Balázs Péter.   (MTI Fotó: Kovács Attila)

Rádiós szerepét kifejezetten Kaszás Attila számára írták a szerzők, utána sok éven át Oberfrank Pál játszotta, akit Szőcs Artur követett a sorban. A 900. előadásban Wunderlich József énekli majd a gyönyörű „Fényév távolság” című dalt. A társulat fiatal, Junior Prima-díjas tehetsége ebben a szerepben debütált a Vígszínház színpadán. Barrabás, a gengszter és a Révész sokáig Hegedűs D. Géza volt, most egykori tanítványa, a Vígszínház fiatal színésze, Csapó Atilla okoz nagy bonyodalmat Rádi és Süni, azaz Péter Kata életében.

A december 5-én 19 órakor kezdődő 900. előadásra sokan eljönnek a régi szereplők közül, és jelen lesznek az előadás alkotói is. A padlást aztán december 30-án, január 9-én és 10-én este, majd 18-án és 31-én játssza legközelebb a Vígszínház.