LMP: A kormány minden fejlesztést alárendel a vizes vb-nek

Az LMP szerint a kormány minden fejlesztést alárendel a jövőre rendezendő vizes világbajnokságnak, amelynek költségei az előre tervezetthez képest folyamatosan nőnek.

Csárdi Antal, a párt fővárosi közgyűlési képviselője vasárnap sajtótájékoztatón a vizes vb-t Budapest állatorvosi lovaként emlegette, és azt mondta, érdemes  elgondolkodni azon, mennyire szükséges a fővárosiaknak a rendezvény, amelynek költsége messze meghaladja a budapesti költségvetés teljesítőképességét.

Az ellenzéki politikus kiemelte, a vizes világbajnokság költsége 25 milliárd forintról indult, mára azonban ez az összeg 100 milliárd forintnál jár. Ez a pénz fontosabb feladatok végrehajtását is szolgálhatná, például a 3-as metró felújítását, vagy a fővárosiak szociális helyzetének javítását, helye lenne az egészségügyben, az oktatásban, vagy a budapesti bérlakásprogram fejlesztésében – sorolta Csárdi Antal, aki szerint ma csak a kormányzati gazdasági társaságok érdekei mentén fejlődhet a város.

Traian Basescu volt román államfőnek a magyar diplomáciát érintő pénteki Facebook-bejegyzéséről – miszerint a bukaresti magyar nagykövet kiutasítását és a budapesti román nagykövet hazahívását javasolja annak kapcsán, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter eltiltotta a magyar diplomatákat a román nemzeti ünnepen való részvételtől, illetve szerinte az “igazi Románia a Tiszáig terjed” – Csárdi Antal kérdésre válaszolva azt mondta, “Basescu bolond”, és a volt román államfő megnyilvánulása nem európai és nem elfogadható.