Újra jár a 4-es metró

A Szent Gellért tér és a Fővám tér állomásokat ürítették ki, a metró az állomás előtt állt meg, az utasok a mentőjárdán hagyták el a szerelvényt.

Újra jár a 4-es metró – közölte Facebook-oldalán a BKK.

Korábban a 4-es metró két állomására, a Szent Gellért térre és a Fővám térre kaptak egyszerre riasztást a fővárosi hivatásos tűzoltók: a bejelentések szerint mindkét állomáson füstöt tapasztaltak – számolt be róla honlapján a katasztrófavédelem.

Rendőrségi kordon a metró Szent Gellért téri állomásánál 2016. december 2-án. Leállították a 4-es metrót a tér közelében, mert az utasok füstöt jeleztek. Az embereket a tűzoltók kikísérték a felszínre. Senki nem sérült meg, a tűzoltók csak enyhe füstöt észleltek. MTI Fotó: Lakatos Péter

Az elsődleges információk szerint egy metrószerelvény eleje enyhén füstölt. A szerelvény az alagútban állt meg, húsz méterre a Szent Gellért téri állomástól. Az utasok az oldalsó mentőjárdán keresztül hagyták el a szerelvényt.

A Szent Gellért téri megálló felé az elsődleges adatok szerint 122 ember hagyta el a metrót, senki sem rekedt a szerelvényen, üres a vonat. Ezzel egy időben kiürítették a Fővám téri állomást is. A tűzoltók ezekben a percekben vizsgálják át a metrószerelvényt, keresik a füstölés okát.

A Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán azt közölte: áramellátási hiba miatt az M4-es metró helyett a teljes vonalon pótlóbuszok járnak.