Lazán kampányolnak a BME kockái

Végre egy egyetemi kar, ami nem fél egy kicsit komolytalankodni – a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Kara felismerte, hogy vicces kampány nem teszi kevésbé komollyá a Karon folyó munkát.

Az Építőkar év elején indult Építőkockák kampányának célja a középiskolások megszólítása, akkor egy építőkocka lány és egy építőkocka fiú készült, akiknek a fejéből „kipattant” az üzenet: a Kar Felvi oldalának elérhetősége.

A figurák mellett egy húsz részes posztsorozatban a Kockák viccesen bemutatták az építőmérnöki lét izgalmas részeit. A posztok grafikája kicsit a méltán népszerű Minecraft játékra hasonlít – ami eléggé kedvelt a középiskolás korosztályban.

Most tényleg életre keltek a kockák, ugyanis elkészült egy 2 perces videóanimáció, ami bemutatja azt a 10 okot, amiért érdemes az Építőmérnöki Karra jelentkezni. Persze ezt a 10 okot sem kell túl komolyan venni, de 1 ok biztosan látszik az animációból: itt még a tanárok is jó fejek, hiszen többek között ők is részt vettek a kampány kidolgozásában.

Dr. Joó Attila László, a Kar dékánhelyettese megmagyarázza, hogy miért nem egy adathalmazt tartalmazó prezentációval próbálják a Karra csábítani a diákokat:

- Alapvetően saját magunkból, egészen pontosan a gyerekkorunkból építkeztünk, mert szerintünk játszani mindig jó. Persze továbbra is úgy gondoljuk, hogy az egyetemi felvételi az egyik legkeményebb próba egy diák életében, de miért ne lehetne ezt is játékosabbra venni? Ráadásul ehhez a szakmához rengeteg játékosság, kreativitás, de ugyanakkor felelősség is szükséges. Mi pont ilyen diákokat keresünk - mondta.