Újraszámolhatják az amerikai elnökválasztás szavazatait

Vezető informatikusok sürgetik a Clinton-kampánycsapatot a november 8-i amerikai elnökválasztás szavazatainak újraszámolására, mivel úgy gondolják, hogy három államban is feltörhették az elektronikus rendszert.

Három informatikus bejelentette: bizonyítékot találtak az amerikai elnökválasztás manipulálására. A szakemberek információi szerint  Wisconsin, Michigan és Pennsylvania államban is feltörhették a számítógépes rendszert.

Azt állítják, hogy Hillary Clinton meglepően rosszul teljesített azokban a megyékben, ahol szavazócetlik helyett elektronikusan szavaztak az emberek.

Az informatikusok – köztük J. Alex Halderman, a michigani informatikai egyetem igazgatója – múlt csütörtökön jutottak hozzá a bizalmas információhoz, de a Clinton-kampánycsapat azóta nem kérvényezte a szavazatok újraszámolását.

A Clinton-szavazók a vereséget követően először “megtagadták Trumpot”, majd később mindenért az elektori rendszert tették felelőssé. A szavazatok újraszámolását természetesen ők is kérvényezhetnék, de úgy tűnik, ezt inkább másra hagyják.