Kapcsolatfelvétel: telefonon beszélt Orbán Viktor Trumppal

Telefonon beszélt az Egyesült Államok megválasztott elnökével, Donald Trumppal Orbán Viktor. A miniszterelnök a Világgazdaságnak adott interjúban elmondta, hogy komoly remény mutatkozik arra, hogy rendeződhet Magyarország viszonya Amerikával.

“Beszéltem telefonon az új amerikai elnökkel, így állíthatom, hogy a mi pozíciónk sokat javult. Donald Trump világossá tette, hogy nagyra tartja Magyarországot. Úgy érzékeltem, tudja, hogy a magyar egy bátor és szabadságharcos nép, amelynek az elmúlt hat évben elért gazdasági eredményei kiemelkedőek” – nyilatkozta Orbán Viktor.

A miniszterelnököt meghívta Trump Washingtonba is. A meghívásra Orbán Viktor közölte: már régen nem jártam ott, hiszen „fekete bárányként” kezeltek. Trump erre nevetve annyit válaszolt, hogy őt is.

Fotó: MTI/EPA/Peter Foley

„Donald Trumpról azt gondolom, hogy most olyan elnöke lesz Amerikának, aki ideológiailag nem korlátozott, tehát nyitott ember, és sokkal inkább a siker, a hatékonyság és az eredmény érdekli, mintsem a politikai elméletek. Ez nekünk kedvez, hiszen a tények mellettünk szólnak. A gazdasági együttműködés eddig is jó volt, csak az ideológiák jelentettek akadályokat” – emelte ki a miniszterelnök.

Orbán Viktor a Világgazdaságnak adott interjúban hosszan beszélt a csütörtökön megkötött bérmegállapodásról is. A részeltekről itt olvashat.