YouTube-sztárok segítenek egy leukémiás kisfiún

Magyarország legnagyobb gamer és IT rendezvényének szervezői felkérték hazánk legnépszerűbb vloggereit, hogy árverésre ajánlják fel kedvenc tárgyaikat, így támogatva egy 10 hónapos szegedi kisfiú gyógyulását. Az árverés bevételéből a beteg kisfiú családja egy steril szobát alakítana ki.

A leukémia egy súlyos fajtáját állapították meg Kálmán Norbertnél, aki 10 hónapos korára már öt megterhelő kezelésen esett át. Norbi mostantól többet lehet majd otthon a szüleivel, viszont ennek feltétele, hogy kialakíthassanak számára egy steril szobát, hiszen a kisfiú immunrendszere még egy ideig védtelen a fertőzésekkel szemben. A szülők sajnos nem rendelkeznek az ehhez szükséges anyagi háttérrel, ezért a Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítványhoz fordultak segítségért.


Kálmán Norbert

A PlayIT kiállításon a számítógépes játékpiac újdonságait, a legmodernebb hardveret és technológiai fejlesztéset láthajuk. a program eSport versenyekkel, videós közönségtalálkozókkal és cosplay bemutatókkal egészül ki.

A PlayIT segíteni szeretné a családot a steril szoba kialakításában, ennek érdekében mozgósították a magyar videós társadalmat, arra kérve tagjait, hogy ajánlják fel személyes tárgyaikat egy jótékonysági árverésre.

A youtuberek nem haboztak segíteni: Pamkutyaék a Wellhello paródiájukba viselt koronát, Goodlike a kedvenc fülesét, Anett és Ancsa a saját festményeiket, BTurbo az egyik kedvenc plüssfiguráját, Viszkok Fruzsi a kutyája sapkáját, a TheVR-os srácok pedig egy LEGO helikoptert ajánlottak fel. Kalapács alá kerül még Nessaj pólója, Unfield lámpája, az OCTV videósok által dedikált gépház, valamint a KD csapat versenyjátékokhoz használt kormánya is.

„Fontosnak tartjuk a társadalmi felelősségvállalást, korábban is számos alkalommal segítettünk már a rászorulókon. Idén elindítottuk a PlayIT Charity nevű kezdeményezést, hogy kibővítsük és rendszeressé tegyük ezt a fajta segítségnyújtást. Terveink szerint mostantól minden rendezvényen szervezünk hasonló akciót, melynek bevételéből alkalmanként más-más szervezetet támogatunk” – mondta Csanda Gergely, a szervező cég tulajdonosa és ügyvezető igazgatója.

A szervezet egyébként a következő rendezvényén a kőbányai Éltes Mátyás Általános Iskola, Diákotthon és Gyermekotthon tanulóit is meglepi, összesen harminc hiperaktív és figyelemzavaros gyereket látnak vendégül, akik kipróbálhatják a legújabb számítógépes játékokat és kütyüket.