A szolnoki börtön a legjobb női munkahely

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetet választotta Magyarország legjobb női munkahelyének a 250 fő alatti munkavállalót foglalkoztató kategóriában a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség.

Az idén kilencedik alkalommal kiírt pályázat célja, hogy az esélyegyenlőségi szempontok mellett rámutasson a nők foglalkoztatásának gazdasági szükségszerűségére.

A szervezők szeretnék példaként állítani a gazdasági szereplők elé állítani azokat a munkahelyeket, amelyeken a női munkavállalók érdekeit is figyelembe véve segítik a munka és a családi élet összeegyeztetését.

A bíráló bizottság úgy ítélte meg, hogy a szolnoki börtön e téren példaként állítható a hazai gazdálkodó szervezetek elé.

Szolnok, 2013. augusztus 12.  Biztonsági vizsgálat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, Szolnokon 2013. augusztus 8-án. Északkelet-Magyarország négy büntetés-végrehajtási (bv) intézetében az országos átlagot meghaladó, 200 százalékos a telítettség, közölte Tóth László, a Belügyminisztérium gazdasági és informatikai helyettes államtitkára 2013. július 10-én a debreceni bv-intézetben, ahol átadta az új  bástyafalat és őrtornyot. Mivel az utóbbi két évben nőtt a fogvatartottak száma, a következő három évben bővítik az északkelet-magyarországi bv-intézeteket, és zöldmezős beruházás keretében új, ezerszemélyes börtönt is építenek. MTI Fotó: Beliczay László

Biztonsági vizsgálat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, Szolnokon (MTI/Beliczay László)