Nem nyomoznak az NVI-elnök ellen

Pálffy Ilonát a szocialista Nyakó István jelentette fel, miután februárban néhány kigyúrt, kopasz férfi miatt nem tudta leadni népszavazási kérdését a választási iroda ügyfélszolgálatán.

Megszüntette a nyomozást a Nemzeti Választási Iroda elnöke ellen bűnpártolás miatt tett feljelentés ügyében a Budapesti Nyomozó Ügyészség. Pálffy Ilonát a szocialista Nyakó István jelentette fel, miután idén februárban néhány kigyúrt, kopasz férfi miatt nem tudta leadni népszavazási kérdését az NVI ügyfélszolgálatán.

Budapest, 2016. február 23. Nyakó István MSZP-s politikus, volt országgyűlési képviselő Budapesten, a Nemzeti Választási Iroda épületében 2016. február 23-án. A párt újra megpróbálja benyújtani a Nemzeti Választási Irodánál a vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazási kérdését, miután a Kúria ma dönt arról, átengedi-e az előtte fekvő, a hasonló ügyben benyújtott népszavazási kérdést. Mellette egy csoport tagjai, amely szintén beadvány benyújtására készül. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Nyakó István MSZP-s politikus, volt országgyűlési képviselő Budapesten, a Nemzeti Választási Iroda épületében 2016. február 23-án (MTI/Balogh Zoltán)

Feljelentésében Nyakó István azt állította, hogy az Iroda elnöke elküldte a helyszínre hívott rendőröket, majd megsemmisítette a beléptető rendszer adatait. Az ügyészség szerint a választási iroda elnöke nem rendelkezik utasítási joggal a járőrök felett, az adatokat pedig nem ő, hanem a biztonsági cég semmisítette meg, a jogszabályi előírásoknak megfelelően, ezért bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást.