Jónak lenni jó! – Ismét indul a közmédia jótékonysági műsora

Idén a Magyar Református Szeretetszolgálat munkáját segíti majd az MTVA most induló kampánya.

A közmédia 2012-ben szervezte meg először a Jónak lenni jó adománygyűjtő akciót, akkor a Böjte Csaba vezette gyermekintézmények javára mintegy 100 millió forintnyi felajánlás érkezett. 2013-ban a Katolikus Karitászt csaknem 120 millió forinttal, 2014-ben az Ökumenikus Segélyszervezetet több mint 167 millió forinttal sikerült támogatni a befolyt adományokból. Tavaly pedig rekordösszeg, csaknem 225 millió forint gyűlt össze a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat javára.

Siklósi Beatrix, a Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek Főszerkesztősége főszerkesztője így foglalta össze a jótékonysági akció szellemiségét, “mindig legyen ott jelen a lélek, a szív, hogy bárki bármennyit tud adni, bármennyire képes, ha azt szívből adja és jószándékkal adja azt ugyanúgy értékeljük, mint a sok-sok millió forintot. Úgyhogy reméljük, hogy ezúttal is csatlakoznak majd hozzánk nagyon sokan.”

A befolyt adományokból a Magyar Református Szeretetszolgálat főként a kárpátaljai magyarokon szeretne majd segíteni. Bogárdi-Szabó István püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke arról beszélt, hogy “legfontosabb szolgálatunk a kárpátaljai magyarságnak a megsegítése. Tudjuk, hogy Ukrajnába háború van, tudjuk , hogy Kárpátalja valami oknál fogva az elmúlt 80 évben mindig peremvidék volt, mindig periféria volt. Hihetetlen nagy a szegénység, nyugodtan kimondhatjuk a nyomorúság, és nem fordíthatunk az ott élőknek hátat.”

A felajánlásokat a jonaklennijo@mtva.hu e-mail címre lehet elküldeni, emellett pedig folyamatosan hívható az adományvonal is. Aki tárcsázza a 1358-as számot, hívásonként 250 forinttal támogathatja a Magyar Református Szeretetszolgálatot.