Átadták az idei népművészeti Junior Prima Díjakat

 

Tíz fiatal népművész vehette át a Junior Prima Díj népművészet és közművelődés kategóriájának elismeréseit pénteken Budapesten.

Az elismeréseket Gattyán György, a Prima Primissima Alapítvány társalapítója, a Docler Csoport alapítója nevében Somkuti András, a Docler Csoport elnöke és a díj egyik zsűritagja, Árendás Péter, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa adta át Básits Branka népdalénekes-előadóművésznek; Horváth Eszter néptáncművész-pedagógusnak; Kerékgyártó Gergely népzenész-előadóművésznek; Kovács Bence néprajzkutató-muzeológusnak; Módos Máté néptáncművész-táncpedagógusnak; Páll Éva népzenész-előadóművésznek; Sándor Károly Tamás bőrművesnek; Sütő Brigitta hímzőnek és Tokaj Attila fafaragónak.

A Fölszállott a páva élő adásában szereplő Szabó András népzenész, előadóművész, népzenetanár helyett felesége, Szabóné Csonka Zsuzsa vette át a díjat.

Nemes Tamás, a Docler Csoport kommunikációs vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a cégcsoport hatodik éve támogatja a kategória Junior Prima Díját, ezzel a mostani díjazottakkal együtt összesen hatvan fiatal alkotó pályáját segítették.

A díjazottak minden évben kétmillió forintot és egy emlékplakettet vehetnek át.

A népművészeti és közművelődési Junior Prima Díjjal kitüntetettek közül már többen felléptek a Prima Primissima díjátadó gáláján.