Jótékonysági program rászoruló gyermekeknek

 

Az “Apró segítség, hatalmas öröm” elnevezésű kezdeményezéssel anyagi és terméktámogatással segítik a rászoruló magyar gyermekeket.

A P&G és a SPAR Magyarország országos jótékonysági kezdeményezést indít “Apró segítség, hatalmas öröm” elnevezéssel a Magyar Vöröskereszt támogatására és a rászoruló gyermekek megsegítésére. Minden SPAR és INTERSPAR üzletben megvásárolt P&G termék árának 1%-át a Magyar Vöröskereszt a rászoruló gyermekek életkörülményeinek javítására fordítja. A kezdeményezés 2016. december 7-ig tart – közölte a Magyar Vöröskereszt.

Magyar Vöröskereszt

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint a magyar társadalom 14.9%-a él szegénységben.

A 7 év alatti gyermekek 42.2% százaléka, 130 ezer fő naponta küzd a  szegénység nehézségeivel, közülük nagyjából 50 ezer rendszeresen éhezik.

"Karácsony közeledtével a Magyar Vöröskereszt országszerte több tízezer család ünnepét tudja szebbé tenni különböző adományozó programjain keresztül. Természetesen nem csak az ünnepek közeledtével segítünk, munkatársainkra az év minden napján számíthatnak a rászorulók. A Magyar Vöröskereszt főként abból tud segítséget nyújtani, amit magánszemélyektől és vállalati adományozóktól kapunk. Ezért példaértékű, hogy a P&G országos adománygyűjtést hirdet, és ezt széles körben kommunikálja is, ezzel segítve munkánkat" – mondta Kardos István, a Magyar Vöröskereszt vezérigazgatója.

A kezdeményezéssel anyagi és terméktámogatással segítik a rászoruló magyar gyermekeket. A Magyar Vöröskereszt védelme alatt álló legkisebb gyermekek például pelenkacsomagot kapnak majd.

A Magyar Vöröskereszt minden megyei szervezete bevonásra kerül a program sikeressége érdekében. A szervezet önkéntesei és alkalmazottjai hozzáértésével biztosan azok a családok és közösségek részesülnek majd az adományokban, melyek a leginkább segítségre szorulnak.

A Magyar Vöröskereszt által üzemeltetett szervezetek fogják biztosítani, hogy a kezdeményezés keretében összegyűjtött adomány a legszükségesebb, egészséget megóvó és boldog növekedést biztosító termékek beszerzésére legyen fordítva, így például lepedők, ágyneműk, pizsamák adományozására - olvasható a Magyar Vöröskereszt közleményében.

A kampány nagyköveteként Molnár Ferenc Caramel énekes is csatlakozik a programhoz.