Visszaesett az abortuszok száma

 

2010 és 2015 között 23, idén az első negyedévben pedig további 4 százalékkal csökkent - tájékoztatta Rétvári Bence a Magyar Hírlapot. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kiemelte a közoktatásban a családi életre nevelést, a családpolitikában pedig az adókedvezmények, a csok és a gyed extra bevezetését.

Az abortuszok száma 2010 és 2015 között 23 százalékkal – több mint kilencezerrel -, idén az első negyedévben pedig további 4 százalékkal csökkent Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára által adott tájékoztatás szerint – írta a Magyar Hírlap hétfői számában.

A házasságban élő nők által végeztetett művi terhességmegszakítások száma harmincöt év alatt 85 százalékkal csökkent - közölte a kormánypárti politikus egy jobbikos képviselő írásbeli kérdésére válaszolva.

A kormány mindent megtesz azért, hogy még kevesebb abortusz legyen. Ösztönözni kell a várandós nőket, hogy ne vetessék el magzatukat, az állam nagyobb segítséget nyújt az örökbe adáshoz, nevelőszülőknél elhelyezéshez, fontos a közoktatásban a családi életre nevelés, a családpolitikában pedig az adókedvezmények, a csok és a gyed extra - fejtette ki az államtitkár.