Teljesen levetkőztek a naptárfotózáshoz az egyetemista atléták

 

A Cambridge egyetem hallgatói egy pucér naptárfotózáshoz álltak modellt a botanikus kerttől kezdve, egy palotán át a könyvtár szobáig. Az ötlet bizarr, de jótékony célú, a kivitelezés viszont ízléses.

Nyilván sokan fognak felszisszenni,a mikor meglátják a Cambridge egyetem sportolóinak legújabb felvételeit egy naptáron. A teljesen meztelenre vetkőzött atléták, úszók, a hoki csapat tagjai, az evezősök, teniszezők, a lovasok mind ledobták magukról a felesleges ruhát, hogy modellt állhassanak a képekhez. A fotók a történelmi gyökerekkel rendelkező Cambridge városában készültek, háttérként használva a történelmi korok építészeti lenyomatát vagy éppen a gyönyörű természetet.

A Cambridge egyetem hallgatói meztelen fotózáson vettek részt jótékonysági  célért. Fotó Rex Features A Cambridge egyetem hallgatói meztelen fotózáson vettek részt jótékonysági célért.  (Fotó Rex Features)

Az ötlet egyébként  Rowenna McGill és Caitlin Whitby negyedéves hallgatók fejéből pattant ki, úgy vélték, a különleges pucér naptárak gyorsan elkelnek majd, a bevétellel pedig az egyetem jótékonysági alapját gazdagítják.  Az egyetemi sportolókat nem kellett győzködni, szívesen pózoltak, a fiúk még néhány napos éhezést is bevállaltak, csakhogy jól mutassanak majd a képeken.

A Cambridge egyetem hallgatói meztelen fotózáson vettek részt jótékonysági  célért. Fotó Rex Features A teniszező lányok  (Fotó Rex Features)

"Nagyon vidám és vicces volt a fotózás" - mesélte Rowenna. "Persze gondoskodtunk arról, hogy a munka idején le legyen zárva az egyetemi terület, hiszen az akkor betévedő azt láthatta volna, hogy egy tucat pucér ember rohangál fel s alá a kertben vagy ül egy csónakban. Őszintén reméljük, hogy mindenki ízlésesnek találja majd a klasszikus háttérben készült képeket, amelyeken fiatal, izmos szép testek láthatóak."