Karmacson foghatták el a Teréz körúti robbantás feltételezett tettesét

Az M1 aktuális csatorna információi szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) szerdán elfogta a szeptember 24-i Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét.

Az MTI több forrásból is megpróbálta megerősíteni az információt, sikertelenül. A TEK sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az értesülést. Nagy Andrea, a nyomozást vezető Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője annyit válaszolt az MTI-nek, hogy jelenleg a nyomozás állásáról semmilyen tájékoztatást nem kíván adni.

Zalai merénylő?

Az Origo értesülései szerint a férfit egy zalai kistelepülésen fogták el, amelynek apja egykor független polgármestere volt. Mint azt írják: a férfi elfogásához egy közúti szondáztatás vezetett.

Délutáni elfogás

Korábban az M1 aktuális csatorna Híradója számolt be egy délutáni keszthelyi elfogásról, amelyben TEK-esek és rendőrök vettek körbe egy piros gépjárművet és egy fekete kabátos fiatalembert vezettek el bilincsben. Hivatalosan azonban még senki nem erősítette meg, hogy az elfogott férfi megegyezik-e a Teréz körúti robbantóval vagy kapcsolatba hozható-e a bűncselekménnyel, amelyben két rendőr sérül meg.

Konvojokról adtak hírt úton lévők

Már a délelőtt folyamán megjelent különböző internetes hírportálon, hogy TEK-es konvoj tart az M1-M7 kivezetőjén Balaton felé. Az M1 helyszíni tudósítója szerint fél hat körül zárták le a keszthelyi Borbás Vince sétányt és egy közeli házban fogtak el egy fiatalembert, akinek piros gépjárművét is átvizsgálják a rendőrök. A Balaton-parti Helikon Hotel és a városi strand közötti szakaszon egy autót vizsgálnak.

Az MTI tudósítója a helyszínen azt tapasztalta, hogy az útszakasz két végét polgárőrök, illetve a TEK egyenruhásai zárták le a forgalom elől. Sem gyalogosokat, sem járműveket nem engednek be az érintett útszakaszra, ahol több tucatnyi ember vizsgálja jelenleg is a piros színű, magyar rendszámú személyautót.

Teljesen lezárták az akció közvetlen környezetét

Az autók lámpáival megvilágított helyszínen néhány járókelő is felbukkant, de a lezárt terület közelébe senkit nem engednek.

Az M1 tudósítója szerint DNS mintákat és egyéb nyomokat is rögzít a rendőrség az autónál. Úgy tudni, hogy korábban a Teréz körúton is sikerült DNS mintákat találniuk a helyszínelőknek. A két minta összevetése akár perdöntő bizonyíték is lehet a bűnösség kérdésében.

Az ügyben holnap délelőttre ígértek sajtótájékoztatót.