Azonosították a Teréz körúti robbantót?

Szerb állampolgárságú, magyarul kitűnően beszélő, korábban "rendőrség közelinek" számító férfi robbanthatott a Teréz körúton – írja a 888.hu internetes oldal a privatkopo.hu-ra és a PestiSrácokra hivatkozva.

A hírek szerint a Privatkopo.hu bűnügyi portállal kapcsolatba lépett egy férfi, aki korábban évekig fegyver- és robbanóanyag-csempészettel foglalkozott. Az egykori bűnöző azt állítja, találkozott a robbantóval, a férfit a rendőrség egyik fedett nyomozója mutatta be neki, körülbelül 14 éve.

“A fickó akkor 23-25 év körüli lehetett, rövid, barna hajú, körülbelül 170 cm. magas, normál testalkatú. Bemutatkozáskor nem mondott nevet. Ami rögtön feltűnt, a „kölyök” arcberendezése és hozzá a hideg tekintete. (…) A beszélgetés során fény derült arra, hogy szerb állampolgár, de kitűnően beszélt magyarul és jól ismerte Budapestet. Nagyon enyhe akcentust lehetett észrevenni a beszédében, talán nem is akcentus volt, hanem kicsit „ízesen” ejtette ki a szavakat” – mondta a férfi.

Egy üzlet kamerájának felvétele a Teréz körúti robbantóról.

Egy üzlet kamerájának felvétele a Teréz körúti robbantóról.

A Pesti Srácok tudósítása szerint az informátor 7-8 évvel később, 2010 körül is összefutott a szerb fiúval egy bevásárlóközpontban véletlenül.

A Privatkopo.hu forrása, azt is elmondta, hogy a robbantóról az első fotók nagyon rossz minőségűek voltak, azon felismerhetetlen volt számára a férfi, viszont a későbbi felvételeket nézve azonnal belehasított az érzés, hogy valahol, már találkozott ezzel az emberrel. „Néhány nap elteltével, az is „beugrott”, hol, milyen körülmények között” – mondta.

A PestiSrácok.hu-nak sikerült elérnie a bűnügyi portál főszerkesztőjét. Valencsik Ferenc elmondta, hogy a nyomozó hatóság kérésére nem kíván több információt megosztani a nyilvánossággal, annyit azonban elárult, hogy szerda reggel több információt is átadott a hatóságoknak.