Magyarországon is cserélik, vagy visszaadják az árát a Samsungoknak

Kapcsoljuk ki a készüléket és ne használjuk tovább.

A cég közleménye szerint Magyarországon minden Galaxy Note7 tulajdonos készülékét Galaxy S7, Galaxy S7 edge vagy bármilyen másik Samsung Galaxy telefonra cserélheti úgy, hogy az árkülönbözetet a Samsung visszatéríti. Akinek ez nem felel meg, a vásárlás helyén visszakérheti a készülék teljes vételárát.

Amennyiben valaki Galaxy Note7 készülékét Galaxy S7 vagy Galaxy S7 edge okostelefonra váltja a vásárlás helyén, a készülékcsere során felmerülő árkülönbözet visszatérítésén túl az okozott kellemetlenségek kompenzálásaként a Samsung extra kedvezményekben részesíti. Ennek részleteiről a vásárlás helyén kapható bővebb tájékoztatást.

Szöul, 2016. szeptember 2. Koh Dong Dzsin, a dél-koreai Samsung Electronics vállalat mobil üzletágának elnöke meghajolva kér bocsánatot a cég nevében egy szöuli sajtótájékoztatón 2016. szeptember 2-án. A vezető bejelentette, hogy a cég leállítja az augusztus 19-én piacra dobott Galaxy Note 7 típusú okostelefonok eladását, és kicseréli a már értékesített telefonokat, mert egy belső vizsgálat során az akkummulátor balesetveszélyesnek bizonyult. A világ legnagyobb okostelefon-gyártója két hét alatt tíz országban több mint 2,5 millió darabot adott el a termékből. (MTI/AP/Reuters pool/Kim Hong Dzsi)

Koh Dong Dzsin, a dél-koreai Samsung Electronics vállalat mobil üzletágának elnöke meghajolva kér bocsánatot a cég nevében egy szöuli sajtótájékoztatón. (MTI/AP/Reuters pool/Kim Hong Dzsi)

A Galaxy Note7 készülékhez egyéb, kizárólag ezzel a modellel kompatibilis Samsung gyári kiegészítő (telefontokok, védőfólia) vételárát a vásárlás helyén ugyancsak visszatérítik.

Európában az érintett készülékből mintegy 50 ezret értékesítettek, Magyarországról nem adtak adatot.

A Samsung október 10-én döntött úgy, hogy a Galaxy Note7 okostelefonok további cseréjét, illetve értékesítését világszerte felfüggesztik, és a készülékek gyártását leállítják. A döntés oka az volt, hogy a típus túlhevülés- és gyulladásveszélyesnek bizonyult.

A vállalat azt javasolja minden eredeti vagy kicserélt Note7 tulajdonosának, hogy készítsen biztonsági mentést az adatairól, kapcsolja ki a készülékét és ne használja tovább.