500 ezer euróba is fájhat, ha erre nem figyel

Új szabályok léptek életbe az EU-n belüli kiküldetéseknél.

Idén tizenhat uniós tagállamban – köztük Magyarországon is – új szabályozás lépett életbe az EU-n belüli kiküldetésekre, amely számos adminisztratív és egyéb jellegű kötelezettséget ír elő a munkavállalókat kiküldő és fogadó munkáltatóknak; a szabályokat megszegő cégek akár 500 ezer eurós bírsággal is számolhatnak – figyelmeztettek a Réti, Antall és Társai PwC Legal szakértői a PwC csütörtöki sajtóklub rendezvényén.

Zsédely Márta ügyvéd ismertette: az EU-n belüli kiküldetéseknél a jövőben elektronikusan, a fogadó ország nyelvén be kell jelenteni a fogadó országok illetékes hatóságainak a kiküldetésben részt vevő munkavállalókat és a foglalkoztatáshoz kapcsolódó legfontosabb adatokat.

A tagország illetékes hatósága ellenőrizheti, hogy az ideiglenesen külföldön dolgozó munkavállaló esetén betartották-e a fogadó ország minimális bérszintre, munkaidőre, illetve egyenlő bánásmódra vonatkozó szabályait. Ellenőrizhetik azt is, teljesítették-e az adó-, illetve társadalombiztosítási járulékfizetési kötelezettséget a bérek és egyéb juttatások után.