Megmutatjuk a módszert az elveszett Facebook-fiók helyreállítására

Van egy kevéssé ismert fogás a feltört, vagy az elvesztett, elfelejtett jelszó pótlására.

Mindezt biztonságosan megtehetjük a „Bizalmi kapcsolatok” menüpont alkalmazásával. A bizalmi kapcsolatokon olyan ismerősöket ért a Facebook, akiktől segítséget lehet kérni a fiók helyreállításához.

A kapcsolatok létrehozásához a Facebook „Beállítások”-ra kattintva, a megnyíló lapon az „Általános” menüpont alatt láthatjuk a „Biztonság” opciót: lépjünk a „Bizalmi kapcsolatok kiválasztása” lehetőségre.

Kattintsunk nagyításhoz az alább látható képre.


Facebook bizalmas kapcsolatok

Meg kell jelölni hozzá előzetesen néhány ismerőst: nagyon jól jöhetnek, ha legközelebb nem tudunk belépni a fiókba. Ők egy URL-címen hozzáférnek a Facebook egyszeri, speciális biztonsági kódjaihoz. Nincs ok aggodalomra, bizalmas kapcsolatként sem tudnak semmit szerkeszteni vagy megnézni az oldalunkon.

Ellenben tudják igazolni baj esetén, hogy mi vagyunk a jogosult tulajdonosai a fióknak, s a Facebook engedélyezi majd a hozzáférést.

Ha nem sikerül belépni az oldalra, kattintsunk az „Elfelejtetted a jelszavadat?” opcióra, majd a „Már nincs hozzáférésed ezekhez? hivatkozásra. A „Tovább” gombbal jutunk a bizalmi kapcsolatokhoz, s az ott található kóddal megbízható ismerőseink távolról segíthetnek az aktiválásban.

Ha bármi miatt el akarnánk távolítani bármelyiküket a fiókunkból, ugyanott, ahol a Bizalmi kapcsolatot létrehoztuk, meg is szüntethetjük.