A Note 7-es visszahívása ellenére nőtt a Samsung profitja

A Samsung eredménye a vártnál nagyobb emelkedést ért el a az idei harmadik negyedévben, mert a chip- és display-eladások növekedése ellensúlyozta az phablet visszahívása miatt jelentkező veszteségeket.

Hírek szerint azóta már gyulladt ki javított Note 7-es is egy repülőgépen.

A dél-koreai cég pénteken közölt előzetes adatai szerint a működési eredmény 5,6 százalékkal 7800 milliárd wonra (7 milliárd dollár) emelkedett. Szakértők gyengébb eredményt, a tavalyi harmadik negyedévivel megegyező, 7400 milliárd won nyereséget vártak.

Október végéig a koreai óriás arról sem hoz nyilvánosságra semmit, hogy mekkora összeget emésztett fel a Galaxy Note 7 maroktelefonok visszahívása. Az akkumulátor-túlmelegedés okozta tűzesetek miatt volt kénytelen a Samsung visszahívni a cég mobiltelefon-üzletágának új zászlóshajóját.

Szöul, 2016. szeptember 2. Koh Dong Dzsin, a dél-koreai Samsung Electronics vállalat mobil üzletágának elnöke meghajolva kér bocsánatot a cég nevében egy szöuli sajtótájékoztatón 2016. szeptember 2-án. A vezető bejelentette, hogy a cég leállítja az augusztus 19-én piacra dobott Galaxy Note 7 típusú okostelefonok eladását, és kicseréli a már értékesített telefonokat, mert egy belső vizsgálat során az akkummulátor balesetveszélyesnek bizonyult. A világ legnagyobb okostelefon-gyártója két hét alatt tíz országban több mint 2,5 millió darabot adott el a termékből. (MTI/AP/Reuters pool/Kim Hong Dzsi)

Koh Dong Dzsin, a vállalat mobil üzletágának elnöke meghajolva kér bocsánatot a cég nevében egy szöuli sajtótájékoztatón 2016. szeptember 2-án. A vezető bejelentette, hogy a cég leállítja az augusztus 19-én piacra dobott Galaxy Note 7 típusú okostelefonok eladását, és kicseréli a már értékesített telefookat. (MTI/AP/Reuters pool/Kim Hong Dzsi)

A legutóbbi hírek szerint azóta már kigyulladt a javított Note 7-es is egy repülőgépen.

Előzetes számítások szerint a cég negyedéves bevétele 5,2 százalékkal 49 ezer milliárd wonra (43,9 milliárd dollárra) csökkent. A szakértői várakozásokban magasabb, 51 ezer milliárd won bevétel szerepelt.