Földi: Másfél év múlva polgárháborúk lesznek Európában

Iszlám pártokat és belső háborús gócpontokat vizionál Európába Földi László. A titkosszolgálati szakértő szerint a kiképzett, fegyverrel felszerelt fiatal muszlim katonák hamarosan kilépnek a no-go zónákból.

Egymillió migránsról nem lehet jelenleg megmondani, hogy kicsoda, aminek oka a nyitott határok elve – emiatt számolatlanul érkeztek az emberek Európába – mondta Földi László titkosszolgálati szakértő.

Ez már nem terrorizmus

Az elemző szerint egy-másfél ével ezelőtt tabutémának számított, hogy terroristák is érkezhetnek a beáramló tömeggel, de ma már tény, hogy van ilyen mozgás. Muszlim katonák ezrei érkeztek, tehát nem a klasszikus értelemben vett terrorizmusról, hanem invázióról van szó. A támadás egyik célja, hogy minél több kiképzett embert küldjenek Európába. Nekik többségükben az a feladatuk, hogy az itt élőket beszervezzék, a „nem létező” no-go zónákban élő másod- és harmadgenerációs fiatalok nagyobb része pedig, akik nem akarnak integrálódni, egy potenciális hadsereg tagjai lehetnek – fogalmazott.

Békés foglalás is zajlik, jönnek az iszlám pártok

Földi László szerint Európa elfoglalásának egy másik, békés formája is napirenden van. A gazdag olajországok nem csak azért nem engedik be területükre a migránsokat, mert tudják, hogy nagy részük munkára alkalmatlan. A valódi ok, hogy ha majd elfogy az olajuk, akkor nem csak a pénzük, hanem ők is áttelepülnek Európába, és szükségük lesz tömegbázisra, hogy pártokat hozzanak létre.

A betelepedett emberek a kontinensen létrejövő iszlám pártokra fognak szavazni, és a kritikus tömeget elérve ezek a szerveződések bekerülnek a parlamentekbe. Számukra nagyon jó lehetőség, hogy Európa tulajdonképpen behívja a potenciális szavazóikat. Ne higgye senki a mai tradicionális európai pártok közül, hogy ezek az emberek, amint létrejönnek az iszlám pártok, bármilyen más pártra szavaznak majd – mondta.

Polgárháborúkat jósol

Földi László szerint Európa Unió alapító atyái számára a sokszínűség azt jelentette, hogy német és francia, magyar és orosz, de azt nem, hogy vallási alapon a saría törvényeit követő világ következik a kontinensen. Ha a mostani helyzet nem változik, és Európa belháborút folytat, akkor ez a saría el fogja érni, hogy másfél év múlva arról beszélgetünk majd, hány polgárháborús gócpont alakult ki Európában.

A no-go zónák problémája ugyanis nem az, hogy nem szabad oda bemenni napközben vagy főleg éjszaka,  a gond az, hogy az ott kiképzett, fegyverrel felszerelt fiatal muszlim katonák kilépnek ezekből a városrészekből, és olyan irányokba indulnak, amerre eddig nem nagyon törekedtek. Összecsapások lesznek, hiszen az emberek önvédelemre kényszerülnek, a hatóság pedig a jelenlegi logika szerint nem tudja majd kezelni a folyamatokat – mondta.

Meg kellene fenyegetni Törökországot

Földi László arról is beszélt, a migráció visszafogásáról szóló, az EU és Törökország között kötött egyezséget azzal lehetne betartatni, ha Európa azzal fenyegetné a törököket, a megállapodás felmondása estén kirakják őket a NATO-ból. Ezzel Törökország világpolitikai jelentősége azonnal eltűnne – mondta. Az elemző hangsúlyozta, Törökország nem valamilyen alku alapján köteles Európát védeni, hanem a NATO alapokmányának értelmében is.