Ákos: Ezek az emberek a hódítás szándékával jönnek

Kovács Ákos dalszerző, énekes úgy véli, erőszakkal, nagyon komoly anyagi és politikai eszközökkel Európa részbeni iszlamizációja zajlik, és ebben a menekültek áradata csak egy eszköz.

Kovács Ákos szerint fontos elmenni a népszavazásra, még ha ügydöntő ereje nincs is. „Ez egy fontos jelzés volna azoknak a saját választási csoportjaiktól teljesen elszakadt brüsszeli bürokratáknak, hogy szegények hiába próbálják a valóságot hozzáidomítani az ideológiához, ez nem fog menni” – fogalmazott a dalszerző, énekes a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Kovács Ákos Kossuth-díjas előadóművész. MTI Fotó: Mohai Balázs

Hozzátette: nem kétséges, hogy a menekülők között segítendők is vannak, azt azonban figyelemreméltónak nevezte, hogy ezek az emberek egyszerre indultak el és egy irányba. Ha van egy kataklizma egy országban, akkor a szélrózsa minden irányába menekülnek az emberek, és akkor, amikor össze tudják szedni magukat. Nem valószínű, hogy sok ezer dollárt képesek fizetni az embercsempészeknek, és a háború elől menekülők nem követelőzéssel kezdik a napot, a valós háborús helyzet elől menekülők pedig valószínűleg nem mennek vissza Szíriába nyaralni a befogadó állam pénzén – mindezeket Kovács Ákos furcsa mozzanatokként értékelte.

A migrációt nagyon súlyos problémának nevezte. Úgy gondolja, ezek az emberek a hódítás szándékával jönnek, és úgy is viselkednek, mint a hódítók. „Mindnek a kezében ott zizeg egy Soros György Open Society Foundations által nyomtatott kis brosúra, hogy merre kell menni, mik a fő irányok” – tette hozzá a dalszerző.

Kovács Ákos úgy véli, erőszakkal, nagyon komoly anyagi és politikai eszközökkel Európa részbeni iszlamizációja zajlik, és ebben a menekültek áradata csak egy eszköz.

Az előadóművész kijelentette: rövidtávon lehet manipulálni az embereket, félrevezetni a szavazókat, különösen egy olyan egyenirányított médiakonglomerátumban, ami például Németországban működik.

Ez azonban előbb-utóbb megszüli a maga ellenkező pólusú erejét. Ki akarja ezt megvárni? – tette fel a kérdést az énekes. Ki akarja megvárni, míg Európán belül összecsapások lesznek azok között, akik egyetértenek a migráció kezelésében és azok között, akik nem, vagy a migránsok és a migrációellenesek között. Miért kell felvonulási területet csinálni Európából? Mert teljesen egyértelműnek látszik, hogy ezen dolgoznak, értékelte a helyzetet az énekes.

Kovács Ákos örül, hogy a Kárpát-medencét mindez nem érinti. Azt mondta, azért, mert itt másképp látják a kérdést, mint tőlünk nyugatabbra, talán azért, mert ez a térség megtapasztalta a diktatúrát, és ezért a diktatúra jeleire érzékenyebb. És azért is, „mert nem voltunk gyarmattartók, soha nem más vérén építettük fel a hazánkat és a házunkat”.