Elfogták a hackert, aki intim fotókat lopott Pippa Middletontól

A férfi ott bukott meg, hogy a neves bulvárlapok ahelyett, hogy megvették volna tőle az exkluzív képeket, felhívták a hercegné testvérét.

A Scotland Yard vasárnap letartóztatott egy 35 éves férfit Northamptonshire-ben, aki nagy valószínűséggel felelős Pippa Middleton iCloud fiókjának feltöréséért. Bár a vizsgálat folytatódik, a tettest szabadlábra helyezték, novemberben a helyi rendőrőrsön kell majd megjelennie.

Pippa Middleton. Fotó: Flynet Pictures

Pippa Middleton. Fotó: Flynet Pictures

A rendőrség egyébként azután bukkant a férfi nyomára, hogy az ellopott felvételeket eladásra kínálta a Sun magazinnak és a Dailymailnek is 50 ezer fontért, azaz közel 18 millió forintért, akiket a Whatsup csevegő alkalmazáson keresztül keresett fel. A két lapnak 48 órát adott a hacker a pénz átutalására, de arra nem gondolt, hogy azoknak nem áll majd szándékukban üzletet kötni egy képtolvajjal. A Sun azonnal értesítette Pippa Middletont, a család pedig köszönetet mondott, és a rendőrséghez fordult.

A legnagyobb példányszámú brit bulvárlap szombati beszámolója szerint a tettes azt állította, hogy Pippa telefonjának feltörésével háromezer képhez jutott hozzá, köztük olyanokhoz, amelyeken a hercegi sógornő éppen esküvői ruhákat próbál. Más fotókon Pippa vőlegénye, a 40 éves James Matthews látható ruhátlanul, és – szintén a tolvaj állítása szerint – vannak a képek között olyanok, amelyek Vilmost és feleségét, valamint gyermekeiket ábrázolják.

A The Sun szerint valószínű az is, hogy a magát csak “Crafty Cockney” néven azonosító hacker magánjellegű üzenetváltások szövegéhez, valamint az esküvői vendéglistához is hozzájutott Pippa Middleton iCloud-profiljának feltörésével.

Pippa Middleton és James Matthews – aki a londoni City pénzügyi központjában dolgozik egy fedezetialap-társaság igazgatójaként – júliusban jelentette be az eljegyzést, de az esküvő időpontja egyelőre nem ismert.