Tűzszerész szakértő: kizárt a gázrobbanás és a csőbomba

Az kizárható, hogy gázrobbanás történt, a helyszínen keletkezett károk egyértelműen arra utalnak, hogy valamilyen szerkezet robbant fel szombat éjjel az Oktogon környékén – mondta Ladocsi Attila, igazságügyi tűzszerész-szakértő az M1-nek.

A szakértő a nyilvánosságra került felvételek alapján úgy látja, nem csőbomba robbant, mert mint mondta, az „kisebb károkat okozott volna”. Véleménye szerint a nyomok arra utalnak, hogy nagy mennyiségű robbanóanyagot tartalmazó házi készítésű szerkezet robbanhatott.

Ladocsi Attila szerint nem az épületben, hanem a kirakat előtt helyezhették el a szerkezetet, amely felrobbant.

A hvg.hu vasárnap arról írt, hogy a rendőrség több jel szerint is arra gyanakszik, hogy szögbombát robbanthatott valaki a Teréz körúton szombaton éjjel. A hírportál úgy tudja, vannak arra utaló jelek, hogy valaki szándékosan okozott sérülést a rendőröknek, a helyszínen előzőleg láttak egy zacskóval várakozó alakot.

Budapest, 2016. szeptember 25. Bűnügyi helyszínelők dolgoznak 2016. szeptember 25-én Budapesten a Teréz körúton, ahol ismeretlen eredetű robbanás történt 24-én késő este az egyik földszinti üzlethelyiségnél, a Király utcai kereszteződés közelében. A robbanásban két rendőrjárőr súlyosan megsérült. MTI Fotó: Lakatos Péter

Szombaton késő este robbanás történt a Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben lévő egyik földszinti üzlethelyiségben, két rendőr megsérült.

A rendőrség több ember sérelmére elkövetett emberölési kísérlet bűntettének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz – ez derül ki a szerkesztőségünkhöz is eljuttatott hivatalos levélből.

A Nemzeti Nyomozó Iroda kéri, hogy aki a cselekmény helyszínén vagy annak közelében tartózkodott, illetve aki a cselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen az ingyenesen hívható 06-80-620-107-es telefonszámon, vagy hívja a 107-es, 112-es segélyhívók valamelyikét.