Szakértő: Furcsa, hogy pont rendőrök sérültek

"Több spekulációt is el tudnék mondani, hogyha még eredeti foglalkozásomat űzném, és a sajtónak dolgoznék” – nyilatkozta az M1-nek Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő az éjszakai robbanásról.

Szombaton, késő este egyelőre ismeretlen eredetű robbanás történt a budapesti Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben lévő egyik földszinti üzlethelyiségben, két rendőr megsérült – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a rendőrség.

A rendőrség a robbanás körzetét lezárta. Megkezdték a helyszíni szemlét, tanúkutatást, adatgyűjtést végeznek.

A Készenléti rendőrség a lakosság segítségét kéri. Ha valaki a helyszínen vagy annak közelében tartózkodott, illetve bármilyen információval rendelkezik, jelentkezzen az ingyenesen hívható 06-80-620-107-es telefonszámon, vagy hívja a 107-es, illetve 112-es segélyhívók valamelyikét.

A szakértők a helyszínen a robbanás nyomait keresik, a maradványokból meg lehet majd állapítani, hogy egy ember által készített szerkezet robbant vagy baleset történt – mondta Gyarmati István az M1-nek nyilatkozva.

A biztonságpolitikai szakértő úgy véli, hogyha a rendőrök alaposan átvizsgálják a robbanás környékét, akkor valószínűleg már ma kiderülhet, hogy mi történt.

A szakértő elmondta, hogy az egész esettel kapcsolatban egyelőre csak „spekulálni tud”. Hozzátette ugyanakkor, hogy „furcsa, hogy pont rendőrök sérültek meg, ahogy az is, hogy csak megsebesültek. Ez egy nagyon bonyolult dolog. (…) Több spekulációt is el tudnék mondani, hogyha még eredeti foglalkozásomat űzném, és a sajtónak dolgoznék” – nyilatkozta az M1-nek nyilatkozva Gyarmati István.