Spöttle: Nem biztos, hogy terrortámadás történt

Georg Spöttle szerint nem biztos, hogy terrortámadás történt. A biztonságpolitikai szakértő szerinte az sem kizárt, hogy a környéken rivalizáló bűnszervezetek leszámolása vagy zavarkeltés volt a robbantás.

A Híradó értesülései szerint az Oktogon környékén történt robbanás előtt nem sokkal valaki egy táskát helyezett el az egyik üzlet előtt, az robbanhatott fel. Erre lehet következtetni a környéken lévő térfigyelő kamerák felvételeiből. Két rendőr megsérült.

Súlyos koponyasérüléseket szenvedett a rendőrnő

A Híradó úgy tudja, hogy a rendőrnő súlyos koponyasérüléseket szenvedett. Életveszélyes állapotban van. Az ügyben emberölési kísérlet megalapozott gyanúja miatt nyomoznak.

Spöttle szerint ez történt

Georg Spöttle szerint nem biztos, hogy terrortámadás történt. Szerinte az sem kizárt, hogy a környéken rivalizáló bűnszervezetek leszámolása vagy zavarkeltés volt a robbantás.

„Annyit lehet tudni, hogy egy szolárium előtt nagy valószínűséggel kihelyezett tárgy, vagy táska lehetett, amelynek a tartalma ez a nagy valószínűséggel házilag készített bomba volt. Feltételezik, hogy vagy megvárhatta valaki, amíg esetleg a járőrök odaérnek. Távirányítással robbantották, de az is lehet, hogy a járőrök kíváncsiak voltak ennek a tárgynak a mibenlétére vagy ha táskáéról van valóban szó akkor annak a tartalmára és ekkor következhetett be a robbantás, akár a táska nyitásakor is” – mondta Georg Spöttle, biztonságpolitikai szakértő az M1 Híradónak nyilatkozva.