Hermetikusan lezárták a fővárosi robbanás környékét

A rendőrök a környező utcákban minden házba egyesével becsöngetnek, próbálnak még információkat gyűjteni az ott lakóktól. A kordonokon még a szirénázó mentőautó sem mehetett át, jelentette az M1 helyszíni tudósítója.

Robbanás történt Budapest belvárosában szombat éjszaka. Legkevesebb ketten megsérültek, amikor este 11 óra környékén a Király utca és a Teréz körút kereszteződésénél álló egyik épület egy földszinti üzlethelyiségénél valami felrobbant. A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint tűz nem keletkezett.

Budapest, 2016. szeptember 25.
Rendőri kordon 2016. szeptember 25-én a fővárosi Király utca és a Teréz körút kereszteződéséhez közel, ahol ismeretlen eredetű robbanás történt 24-én késő este az egyik földszinti üzlethelyiségben. Az elsődleges információk szerint két ember megsérült, a mentők kórházba szállították őket. A rendőrség körbezárta a környéket, vizsgálják a robbanás körülményeit.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

A robbanást hatalmas füst kísérte, de tűz nem keletkezett. A környéket kordonokkal teljes szélességben lezárták, a helyszínre több mint száz rendőr vonult ki. Sorra járták a környéket még a szomszédos utcákban is embereket kérdeztek ki. Nagy erőkkel vonultak ki a rendőrök és a tűzoltók is, és hajnalban a tűzszerészek és a Készenléti Rendőrség is a helyszínre érkezett. Lakásokat is kiürítettek, reggel fokozatosan kezdték visszaengedni a lakókat, de csak azokat, akik lakcímüket igazolni tudják. A többiek melegedő buszokban várják a helyszínelés végét.

A legfrissebb információk szerint a rendőrök mellett a Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei is nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, folyamatosan zajlik a nyomozás. A rendőrök hermetikusan lezárták a környéket, a Wesselényi utca és az Oktogon között, a Híradó úgy tudja, a környező utcákban is minden házba egyesével becsöngetnek, próbálnak még információkat gyűjteni az ott lakóktól.

A Készenléti rendőrség nemrég közleményt adott ki, amelyben a lakosság segítségét kérte. Azt írják: aki a helyszínen vagy annak közelében tartózkodott, illetve bármilyen információval rendelkezik, jelentkezzen az ingyenesen hívható 06-80-620-107-es telefonszámon, vagy hívja a 107-es, illetve 112-es segélyhívók valamelyikét.

BKK: néhány járat útvonala módosul

Két trolibuszjárat és a 4-es, 6-os villamost pótló autóbuszok közlekedése módosul a szombat éjjel a Teréz körúton történt robbanás miatt – derül ki a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) honlapjára vasárnap hajnalban felkerült tájékoztatásból. A 70-es és a 78-as trolibusz terelve közlekedik, nem érinti az Akácfa utca, a Király utca/Erzsébet körút, valamint az Izabella utca/Király utca megállót vasárnap hajnaltól. Szintén üzemkezdettől  a hatósági zárás következtében a villamospálya karbantartása miatt a hétvégén közlekedő pótlóbuszok nem érintik a Király utca/Erzsébet körút és a Wesselényi utca/Erzsébet körút megállókat – tudatta a BKK.