Szívószállal iszik és alig tud beszélni - megszólalt a megvert kamionsofőr felesége

A férfira csütörtök hajnalban négyen támadtak rá, hátulról fejbe vágták, a fejét, az arcát és a mellkasát ütötték egy vasszerszámmal.

Migránsok vertek meg egy magyar kamionsofőrt Franciaországban. A sofőr felesége Török Mária péntek reggel a Kossuth Rádióban elmondta, hogy csak néhány szót tudott a férjével beszélni, annyit tud, hogy férje sérülései súlyosak, a beszéd nehezére esik és szívószállal iszik. A fogait kiverték a férfinak és egy kombináltfogó fejével verték a testét.

A férfi az arcán nagyon megsérült, az orvosok azon tanakodnak, hogyan műtsék meg. “Most állítólag begyógyszerezve egy szállodában van (…) minden bizonytalan, egyelőre annyi biztos, hogy él” – mondta Török Mária.

A feleség azt is elmondta, hogy a férje cége részéről semmilyen információs segítséget nem kapott. „Minősíthetetlen a hozzáállásuk” – tette hozzá.

Az asszonynak segített viszont a franciaországi magyar konzul, akivel kapcsolatban van. A diplomata segített kideríteni azt is, hogy a férfi melyik kórházban van, ahogy azt is, hogy mi történt.

A férfit csütörtökön hajnalban támadta meg négy bevándorló

Calais felé tartó autópálya egyik parkolójában töltötte pihenőidejét, amikor hajnalban arra ébredt, hogy mozog a kamion.

Miután kiszállt, négyen támadtak rá, hátulról fejbe vágták, a fejét, az arcát és a mellkasát ütötték egy vasszerszámmal. A férfinak sikerült visszamásznia a járműbe, ám a támadók betörték a fülke ablakát és tovább ütötték. Végül egy francia kamionos hívott segítséget.

A magyar sofőr Angliába tartott, vélhetően ezért próbáltak meg bemászni hozzá.

A calais-i migránstábor, vagy ahogyan a helyiek hívják, a dzsungel a Franciaországon át Nagy-Britanniába tartó kamionosok rémálma volt az elmúlt másfél évben. A fuvarozók a biztonságukkal, sőt néha az életükkel játszanak, amikor a brit szigetekre akarnak szállítani a Csatorna-alagúton át.