A teljes exkluzív interjú a megvert magyar kamionsofőrrel

Arcsérülései miatt egy Lille-i kórházba kellett vinni a csütörtök hajnalban megvert magyar kamionost. A férfi hazaszállításáról a munkáltatója gondoskodik - közölte Menczer Tamás, a külügyi tárca sajtófőnöke.

“Hajnali négykor arra keltem fel, hogy az autó nagyon mozog, kinéztem, és akkor láttam, hogy a kamion végénél ott áll egy-két ember. Kiszálltam, rájuk szóltam, de ők nem mentek el. Hirtelen még három ember előkerült, és tettleg bántalmaztak. Visszamenekültem a fülkébe, de a két oldalablakot rám törték, bemásztak a kamionba és ütlegelni kezdtek. Sikerült beindítani az autót, erre kimásztak, de nem tudtam elindulni, mert tiszta vér voltam. Egy arra járó francia autóst kértem meg, hogy hívjon mentőt és rendőrt” – mondta a megvert férfi.

Clipboard01

“A kórházban elláttak, majd átvittek a sürgősségi osztályra, ahol kaptam infúziót és négy helyen összevarrtak. Az arcom annyira fel van dagadva, hogy alig tudok beszélni, a műfogamat kiverték és több saját fogam is meglazult. Az éjszakát egy szállodában töltöttem, de ma is bent voltam a kórházban, csináltak egy CT-t is” – mondta Bárándy Attila.

“Ma éjjel négykor arra riadtam, hogy vernek. Nem tudtam visszaaludni sem a hotelben, sírtam. Halálközeli élmény volt, nem tudtam, hogy mi lesz ebből, egyáltalán túlélem-e” – mondta a férfi.

A teljes interjút itt nézheti meg:

Mintegy negyed órát ütlegeltek

A sofőr péntek este újabb – ezúttal személyes – interjút adott az M1-nek. Ebben azt mondta: mintegy negyed óráig ütlegelték.

Elmondta azt is, hogy már többször járt már a környéken, korábban nem szembesült hasonló problémával.

Az áldozat úgy vélekedett, hogy nem elég Calais-nál betonfalat emelni, hiszen őt 60-70 kilométerre Calais-tól érte a támadás, akkor “egész Franciaországot le kéne betonozni.”

Közlése szerint a francia rendőrök nagyon korrekten viselkedtek vele, szállást kerestek neki és másban is segítették. A szállásán is jól bánnak vele.

Elmondta, hogy Magyarországon további orvosi kezelések várnak rá: fogpótlás és varratszedés, sőt úgy véli, pszichológushoz is el kell mennie, mivel nem alszik jól és előtörnek a rossz emlékei.

A sofőr nem tudja, mikor tud majd újra dolgozni, pénteken ugyanis remegett, amikor visszakísérték a kamionjához. Reméli, hogy sikerül leküzdenie a félelmeit – tette hozzá.
A kamionos várhatóan vasárnap ér Magyarországra, egy kollégája fogja hazaszállítani.