Továbbra is a népszavazás bojkottálására biztat az MSZP

Az MSZP azt kéri az emberektől, maradjanak otthon október 2-án, mert csak a nem leadott szavazatot nem lehet manipulálni - mondta Molnár Gyula, az ellenzéki párt elnöke hétfőn Budapesten.

A pártnak a népszavazás bojkottálására buzdító vándor plakátkiállítása előtt, a Nyugati téren beszélve az MSZP elnöke kiemelte: továbbra is azt mondják – és ebben az elmúlt napok eseményei is megerősítették őket -, hogy nincs jogi következménye annak a népszavazásnak, amelyet a kormány összehívott, nem következik semmilyen köztelezettség az október 2-i referendumból. Ezért ez a népszavazás nem a feltett kérdésről szól, hanem arról, hogy mi a megítélése a kormánynak Magyarországon – vélekedett.

Hangsúlyozta: ezért a párt azt kéri az emberektől, hogy maradjanak otthon október 2-án, ne erősítsék a kormányt, a népszavazást.

Molnár Gyula közölte: “egy szavazatot nem lehet meghamisítani, ami nincs leadva”, ez az egy lehetőség van arra, hogy senki semmilyen formában ne manipulálhassa a részvételt vagy magát a bedobott szavazócédulát.

Október 2. után az MSZP készen áll arra, hogy beszéljenek arról: ténylegesen milyen európai megoldás van a menekültkérdés kezelésére – mondta.

Megjegyezte: a párt minden választókörzetbe delegál választási megfigyelőt, és figyelik a szavazás tisztaságát.

Egy azzal kapcsolatos kérdésre, hogy a párt XV. kerületi önkormányzati képviselője arról beszélt, hogy ellenzi a migránsok betelepítését, Molnár Gyula közölte: ez az ő magánvéleménye, és a pártelnök sajnálja, hogy “egy olyan játszmához adja a nevét és az arcát, amit valószínű, hogy nem ő talált ki”. Ebben a pártban lehet más véleményt mondani, és az, hogy az elnökség politikailag hogyan kezeli az ügyet, az a következő napok kérdése, de a párt álláspontja nem változott – fogalmazott Molnár Gyula.