Fidesz a baloldalnak: igen vagy nem a kényszerbetelepítésre?

A baloldal naponta támadja az október 2-ai kvótanépszavazást, az arról szóló tájékoztatást és a lebonyolító hivatalokat is - írja közleményében Fidesz.

A kormánypárti frakció arra reagált, hogy Molnár Csaba DK-alelnök hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: pártja szerint a Nemzeti Választási Iroda útmutató kiadványa törvénysértő, az érvénytelen szavazatokat is érvényessé akarja tenni.

A Fidesz-frakció az MTI-nek küldött közleményében erre azt írta: a baloldalnak itt lenne az ideje végre őszintén beszélnie arról, hogy igent vagy nemet mond a kényszerbetelepítésre.

A kormánypárti képviselőcsoport megdöbbentőnek tartja, hogy “a baloldal minden eszközzel meg akarja akadályozni azt, hogy a magyar emberek véleményt mondhassanak a brüsszeli bevándorláspolitikáról”. Pedig a népszavazásra minden eddiginél nagyobb szükség van – folytatták -, mert “a brüsszeli kvótacsomag egyre fenyegetőbb”, az Európai Bizottság szóvivője hétfőn is megerősítette, hogy Brüsszel nem áll el a kötelező uniós kvótától.

“Ha ez életbe lépne, a magyar településekre is futószalagon szállítanák a migránsokat. Ne kockáztassunk! Védjük meg a hazánkat, a magyar családokat és a településeinket!” – zárta közleményét a Fidesz.