Feljelentik Bolgár Györgyöt

Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta, hogy megítélésük szerint a rádiós kimeríti a Btk. szerinti, kommunizmus bűneinek tagadását.

Nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy szeptember 10-én Bolgár György a Klubrádió műsorában ellenforradalomnak nevezte 1956-ot. Közel egy hónappal a hatvanadik évforduló előtt, meggyalázta azoknak a fiataloknak az emlékét, akik a mostani fiatalok szabadságát teremtették meg – mondta a szövetség elnöke.

„A jövőnk lesz a tét” – hangsúlyozta a műsorban az október 2-án esedékes népszavazással kapcsolatban. Nem mindegy, hogy a fiatalok milyen országban szeretnének élni az elkövetkező évtizedekben – tette hozzá. Éppen ezért a brüsszeli tervekre és a szuverenitás feladására nemmel kell szavazni – szögezte le.

Nacsa Lőrinc szerint a betelepítési kvóta érvénybe léptetésével a fiatalok mindennapi élete és a környezetük változna meg és tenné nehézzé az utat számukra.

Elmondta, hogy párhuzamos társadalmak alakultak ki és az alapvető vallási és gazdasági berendezkedést változtatja meg a korlátlan betelepítés. Olyan no-go zónák jönnek létre a nyugat-európai nagyvárosokban, ami már a fiatalok közösségi életét is veszélyezteti – fűzte hozzá.