Az MSZP „őszintétlen hozzáállásáról” beszélt az államtitkár

Nem a belpolitikai küzdelmekről, hanem Magyarország jövőjéről szól az október 2-ai népszavazás, és rendkívül szomorú, hogy az MSZP továbbra is nyers pártpolitikai céloknak rendeli alá a referendum kérdését - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfőn az MTI-vel.

Dömötör Csaba közleményében arra reagált, hogy Molnár Gyula, az MSZP elnöke megerősítette: pártja azt kéri az emberektől, maradjanak otthon október 2-án; a szocialisták továbbra is azt mondják, hogy nincs jogi következménye a népszavazásnak.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy az Európai Bizottság szóvivője egyértelművé tette: Brüsszelnek “esze ágában sincs visszavonni a kvótacsomagot”. Az Európai Parlament (EP) is olyan állásfoglalást fogadott el, amely felgyorsítaná a migránsok szétosztását a tagállamok között – tette hozzá.

Dömötör Csaba szerint az MSZP “őszintétlen hozzáállását” jól bizonyítja, hogy az EP-állásfoglalást a baloldali képviselők is támogatták szavazatukkal. Sajnálják – folytatta -, hogy a szocialisták saját választóiknak is hátat fordítanak akkor, amikor nem adnak világos választ arra: igennel vagy nemmel szavaznának október 2-án.

A politikus közölte, Brüsszel betelepítési tervei súlyos gazdasági, kulturális és biztonsági kockázatokkal járnak, és senki sem kötelezheti a magyar embereket arra, hogy ezt a kockázatot felvállalják.

Az október 2-ai népszavazás nem a belpolitikai küzdelmekről, hanem Magyarország jövőjéről, és arról szól, milyen Európában szeretnének a magyarok élni – írta a közleményében Dömötör Csaba.

Kapcsolódó tartalom