Könnygázt vetettek be a migránsok ellen Görögországban

Összecsapásokba torkollott a görögországi Híosz szigetén az egyik befogadó központnál tartott tiltakozó megmozdulás. Mintegy 150 szigetlakó vonult a táborhoz, de a megmozdulást nem jelentették be a hatóságoknál, így a rendőrség könnygázt vetett be. A menedékkérők pedig a táborból kövekkel dobálták a tiltakozó helyieket, és azt követelték, hogy engedjék őket Athénba utazni. Az Égei-tengeri görög szigeteken túlzsúfoltak a menekülttáborok és a helyiek is egyre elégedetlenebbek.

A Politisz című helyi hírportál arról számolt be, hogy mintegy 150 szigetlakó vonult eleinte békésen a táborhoz, de a megmozdulást nem jelentették be a hatóságoknál. A rendőrség könnygázt vetett be, hogy ellenőrzése alá vonja a helyzetet, a menedékkérők pedig a táborból kövekkel dobálták a tiltakozó helyieket, és azt követelték, hogy engedjék őket Athénba utazni.

Az Égei-tenger görög szigetein, Híoszon, Leszboszon, Számosz és Kosz szigetén egytől egyik túlzsúfoltak. A híoszi tábort például 1100 ember számára tervezték, de 3600 menedékkérő él ott. A kialakult helyzet miatt a helyiek is egyre elégedetlenebbek.