Palkovics: az orvosképzés megújítása kiemelt feladat

A hazai orvosképzés megújítását nevezte az elkövetkező évek egyik kiemelt feladatának az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) oktatásért felelős államtitkára vasárnap Debrecenben.

Palkovics László a Debreceni Egyetem (DE) tanévnyitó ünnepségén kijelentette: “az orvosképzés fejlesztése ugyanúgy közös társadalmi ügyünk, mint ahogyan a teljes hazai felsőoktatás fokozatváltása, magasabb minőségre és teljesítményre való kapcsolása”.

Budapest, 2016. augusztus 29. Palkovics László oktatásért felelős államtitkár beszédet mond a baptista iskolák országos tanévnyitó ünnepségén a budapesti Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumban 2016. augusztus 29-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Kósa Lajos, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője a tanévnyitón elismerte: a fejlesztési törekvéseket ugyan kísérik intézményi viták, de – mint fogalmazott – ellen fognak állni minden olyan törekvésnek, amely a különféle szakmai vitákat hatalmi eszközökkel akarja eldönteni.

A DE tanévnyitóján az egyetem legmagasabb kitüntetésével a DE Civis honoris causa díszpolgárává fogadták Rudolf Schuster volt szlovák köztársasági elnököt.