Megrázó részletek az újabb kölni erőszakról

Újabb erőszakos esemény rázta meg a kölnieket: sajtóhírek szerint megerőszakoltak egy 25 éves nőt a belvárosban, a Hansaring közelében. Az áldozatra egy idős asszony talált rá kora reggel, sokkos állapotban. A helyi sajtóban már „félelemzónákról” cikkeznek.

Hajnali 4 óra felé egyedül indult haza egy kölni szórakozóhelyről az a 25 éves nő, akit a hírek szerint két, feltehetően észak-afrikai férfi követett, majd megállított, dulakodást követően füves-fás területre hurcolt és ott brutálisan megerőszakolt. A nő minden erejével tiltakozott, amikor elhurcolták.

A sokkos állapotban lévő fiatal nőre egy kutyát sétáltató idősebb asszony talált rá hat óra felé. Az áldozat a járókelő szerint nem akart mást, csak hazamenni, így elkísérte egy megállóhoz.

A lánynak segítő asszony pontos személyleírást tudott adni az elkövetőkről: vallomásában magas, sötét bőrű és sötét hajú, 20 és 30 év közötti férfiaknak írta le őket.

Az eset megrázta a várost, a fiatal lányok félnek az utcára menni – számolt be a köztévé berlini tudósítója, aki szerint a helyi újságok már kölni “Angstzonen”-ről, félelemzónákról cikkeznek. Hozzátette: a péntek hajnali erőszakról csak elvétve írtak az országos sajtóban.

Ez azt jelentheti, hogy nem tulajdonítanak az esetnek nagy jelentőséget, a kölni szilveszter után talán már immunisak is az ilyesmire az emberek – mondta a tudósító, aki szerint rendőrségi felmérés szerint csupán minden tizedik nőt ért zaklatás, erőszak.

Kapcsolódó tartalom