Tőkéczki: A cigányok vajon tudják?

Az ősszel esedékes magyarországi kvótareferendum kapcsán meg kellene célozni a cigányokat, megértetni velük, hogy nem érdekük a migránsok betelepítése. Ugyanez igaz a baloldali típusú szervezetekre, a feministákra, homoszexuálisokra, a zsidóságra, és az ateistákra is – erről beszélt Tőkéczki László politológus.

Magyarország nem a jómódú Németország, amely gazdagsága ellenére is bele fog roppanni abba, hogy több százezer újonnan érkezett migránst kell ellátnia éveken át. Ezek az emberek nem tudnak németül, szakképzetlenek, helyben nincsenek személyes kapcsolataik, „emberi kapcsolatrendszerük”, és Németországban is a maguk módján akarnak élni, nem akarnak alkalmazkodni. Ezt Magyarország nem bírná el – mondta a Kossuth Rádióban Tőkéczki László.

MTI Fotó: Mohai Balázs

A Vasárnapi újságban nyilatkozó politológus szerint kérdés, ki fedezné a migránsokkal kapcsolatos költségeket, az egészségügyi ellátásukét vagy majdan a nyugdíjkiadásokat, úgy közben nem csinálnak semmit. Ez olyan ügy, amit Magyarországon is keményen el kell mondani, ami senkit nem bánt, a realitásokat fejezi ki – fogalmazott.

Mint megjegyezte, az ősszel esedékes magyarországi kvótareferendum kapcsán egy barátjával nemrég arról beszélgettek, hogy meg kellene célozni a cigányokat, megértetni velük, hogy nem érdekük a migránsok betelepítése. Ha akár 50-60 ezer migránst betelepítenek, akkor a cigányok segélyezésének vége, mert ugyanazt a pénzt több részre kellene osztani – fogalmazott.

Tőkéczki László szerint a baloldali típusú szervezeteknek, a feministáknak, homoszexuálisoknak, a zsidóságnak, és az ateistáknak is meg kellene érteniük, hogy ha bejön az iszlám, akkor nekik végük. A keresztyének lesznek az utolsók, akinek azért még megadják a lehetőséget az áttérésre, vagy másodosztályú állampolgárként élhetnek – mondta a politológus.