Felhívta a rendőrséget, mert Pokemonok törtek a lakásába

És ez csak egy a számos esetből, amikor Angliában hatósághoz fordultak a szörnyecskék miatt.

A nő riadtan hívta fel az észak-angliai rendőrkapitányságot, hogy Pokemonok betörtek a lakásába, s ki fogják rabolni. Ez pedig a BBC szerint csak egy volt egy hónap 290 bizarr történeteiből, amelyben a kibővített valóság játékból rendőrségi ügy lett.

Surrey-ben 30 fős tömegverekedést kellett feloszlatni Pokemon-vadászat miatt; Walesben pedig egy férfi azzal csábítgatott a lakásába gyerekeket, hogy „ott rengeteg Pokemon” van.

Pokemon AFP

Manchesterben és Londonban a bűnözők a játék segítségével rávették a sértetteket szokatlan helyszínek felkeresésére, és ott elvették a mobiljukat.

Mindennapos eset, hogy vasúti síneken vadásznak óvatlanul, s az út közepén hagyják a kocsijukat, hogy elcsípjenek egy szörnyet.

Egy floridai háztulajdonos tüzet nyitott két játszó tizenévesre, mert betörőknek nézte őket. Japánban egy teherautó-sofőr vezetés közben játszott, s halálra gázolt egy nőt, többen pedig súlyosan megsérültek. Ismert, hogy játékosok találtak hullát, valamint egy templomban szobrot rongáló meztelen nőt.