Hazánk a világ 3. legjobbja netes letöltési sebességben

Megint dobogós helyen van Magyarország a mobilinternet letöltési sebességben: a magyar mobilszolgáltatók átlagosan másodpercenként 26,15 megabit letöltési sebességet biztosítanak a felhasználóknak.

Ez derül ki az OpenSignal legfrissebb jelentéséből. 37 megabittel pedig Szingapúr áll a lista első helyén, második Új-Zéland az OpenSignal applikációival végzett felhasználói mérések átlaga szerint.

OpenSignal2016

Átlagos letöltési sebesség vizsgálatánál a 3G és 4G szolgáltatások gyorsasága mellett a hálózati elérhetőséget is figyelembe vették a felmérésben. A földrajzi lefedettség helyett azt vizsgálták, hogy az idő hány százalékában hozzáférhető 3G vagy annál fejlettebb hálózat a felhasználók számára. Ez az arány a vizsgált 95 ország többségében meghaladta a 75 százalékot, Dél-Korea itt is első helyen áll 98,54 százalékkal, míg Magyarországé a 46. helyezés 85,31 százalékkal.

Az országok csaknem felében még mindig inkább wifi-n keresztül kapcsolódnak a felhasználók a mobilhálózatra, ebben élen jár Hollandia, ahol a wifi-használat időaránya 70,05 százalék, míg a magyaroknál ez az arány 53,71 százalék.

A felmérés május 1. és július 23. között, több mint 800 ezer okostelefon-felhasználó bevonásával, OpenSignal-applikáción keresztül készült.