MSZP: ne büntesse a Fidesz-kormány a paralimpikonokat!

Az MSZP szerint felvetődik a gyanúja, hogy a paralimpikonok egy "fideszes bosszú áldozatai", ezért a szocialisták arra szólítják fel a Fideszt és a kormányt, hogy ne büntesse a paralimpikonokat, hanem adjon nekik ugyanakkora jutalmat, mint az olimpikonoknak - mondta Varga László, az MSZP frakcióvezető-helyettese hétfői sajtótájékoztatóján.

A szocialista politikus szerint felvetődik a gyanú, hogy a Fidesz Gömöri Zsolt, a Paralimpiai Bizottság volt elnöke és a testület korábbi “fideszes érintettségű” tagjainak botrányai miatt bünteti a paralimpikonokat.

Hozzátette: a Fidesz csak úgy tudja ezt az állítást cáfolni, ha megszünteti az olimpikonok és a paralimpikonok közötti megkülönböztetést, de ha ezt nem hajlandó megtenni, akkor az MSZP az Országgyűlésben kezdeményezi, hogy ugyanakkora jutalommal ismerjék el a paralimpikonok teljesítményét, mint az olimpikonokét.

Emlékeztetett arra, hogy még 2008-ban, az MSZP kormányzása idején a jutalom ugyanannyi volt, azonban a Fidesz-kormányzása alatt először 70 százalékra, majd felére csökkentették a paralimpikonoknak adható juttatást.

Ez egy nagyon rossz üzenet a magyar társadalom számára, nem szabad, hogy különbség legyen egy ép és a fogyatékkal élő sportoló teljesítménye között – jelentette ki a politikus, aki szerint a
Mozgáskorlátozottak Országos Egyesülete is tiltakozott az ügyben.