Meglett a kiskutya, aki végigfutotta a Góbi-sivatag maratonját

Csodával határos módon rátalált arra a kóbor kiskutyára egy ausztrál ultramaratoni futó, aki hűségesen követte több napig tartó versenye alatt a Góbi-sivatagban.

Az egész világ szívét elnyerte az a kóbor kiskutya, akiben egy pillanat alatt tudatosodott, hogy rátalált leendő gazdájára. A probléma csak az volt, hogy a kiszemelt személy Dion Leonard ausztrál ultramaratoni futó volt, aki épp arra készült, hogy átszelje a Góbi-sivatagot.

A kutya napokon keresztül hűségesen követte “gazdáját” a végtelennek tűnő, kíméletlen sivatagi úton, ezért Leonard a verseny után úgy döntött, hogy nem hagyhatja hátra. Góbinak nevezte el és elhatározta, hogy hazaviszi Edinborough-ba.

Góbi és Leonard a ivatag átfutása után (Fotó: Twitter)

Góbi és Leonard a ivatag átfutása után (Fotó: Twitter)

A kutyát augusztus 15-én ment volna kivizsgálásra Beijingben, a sportoló addig hazarepült, mert túl sok ideig tartott volna kivárni, amíg egészségesnek nyilvánítják a kutyust. Egy Urumqi nevű városban viselték a gondját, de a vizsgálat előtt nyoma veszett – írja az Independent.

Visszarepült és elkezdődött az online kampány

Leonard azonnal visszarepült Kínába, hiszen ott kóbor kutyának lenni nem egy életbiztosítás (kutyahús-fesztivál és egyebek). Kampányba fogott a közösségi médián és posztereket ragasztott ki a városban.

Rengeteg önkéntest talált, akik végigjárták vele a várost az elkóborló állat után kutatva. Elmentek az összes parkba, a kutyamenhelyekre, és a járókelőket is megszólították.

Az egyik helyi televízió még interjút is készített Leonarddal, és ezután már a helyi lakosok is odamentek hozzá, hogy elmeséljék neki: már ők is keresik a kutyust, sokszor sírva is fakadtak. A Phoenix média egy élő blogot is létrehozott, ahol a kutyáról szóló legfrissebb információk szerepeltek.

Egy 3 milliós városban veszett nyoma

A keresés sziszifuszi küzdelemnek tűnt. Urumqi egy hárommilliós város, és a kutya könnyedén elszaladhatott “vidékre” is, ahol más nyelvet beszélnek, nem használják a közösségi médiás felületeket és valószínűleg még sosem hallottak a kampányról.

“Úgy éreztem, hogy ott kell lennem, és mindent meg kell tennem. De igazából beláttam, hogy egy hét alatt nem valószínű, hogy rátalálok” – mondta Leonard a BBC Radio Five Live-nak.

Aztán szerda este telefonon hívták: egy férfi azt mesélte neki, hogy a kisfia egy kis méretű kutyát látott átszaladni a hozzájuk közeli parkban, ahol kutyát szokott sétáltatni. Hazavitték magukkal, hátha az a kutya lehet a plakátonok szereplő állat.

De ekkor már több hasonló telefonhíváson is túl volt a sportoló, így meglehetősen szkeptikusan állt a jó hírhez. A férfi képeket is küldött a megtalált kutyáról, de a világítás pocsák volt, így nem lehetett eldönteni, hogy Góbi szerepel-e a képen.

“Egy igazi csoda”

“Mikor besétáltam hozzájuk a szobába, azt gondoltam magamban, hogy ez biztos nem Góbi lesz, és hogy milyen nehéz volt az elmúlt pár nap” – mesélte Leonard a Washington Postnak. “Bementem a sobába, és egy szót sem szóltam. Körülbelül 10 ember volt bent.”

“Gobbi azonnal felismert, ahogy beléptem, és elkezdett szaladni felém. Szó szerint fel-le futkosott a lábamon, és visítani kezdett örömében.”

“Észbontó volt arra gondolni, hogy végre megtaláltam. Egy igazi csoda.” – mondta. A BBC-nek így írta le találkozásukat: szerelem második látásra.