Bepanaszolta Brüsszelnél az Uber Magyarországot

Azért nyújtott be panaszt az amerikai cég, mert a magyar Országgyűlés olyan törvényt fogadott el, amely értelmében ellehetetlenült a fuvarszervező cég tevékenysége Budapesten.

Rob Khazzam, az Uber közép-európai régiós vezérigazgatója szerdán újságíróknak azzal indokolta a lépést, hogy a cég vissza akar térni Budapestre, ahol 2014-ben kezdte meg működését.

Résztvevők az Uber közösségi személyszállító Az utolsó kör elnevezésű demonstrációján Budapesten, a Hősök terén 2016. július 23-án. A cég felfüggeszti a szolgáltatást Budapesten július 24-én, amikor életbe lép a működését ellehetetlenítő jogszabály. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Résztvevők az Uber közösségi személyszállító Az utolsó kör elnevezésű demonstrációján Budapesten, a Hősök terén 2016. július 23-án. A cég felfüggeszti a szolgáltatást Budapesten július 24-én, amikor életbe lép a működését ellehetetlenítő jogszabály. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Az Uber kezdetben 80 000, majd 120 000, végül 160 000 felhasználóról és 1200 sofőrről számolt be Magyarországon.

A fuvarmegosztó július 24-én szüntette be tevékenységét az országban, miután életbe lépett a működésüket szerintük ellehetetlenítő jogszabály.