Szervermágusokat keresnek a Pokémon GO-hoz

Roskadoznak a Niantic szerverközpontjai, mióta a cég piacra dobta a Pokémon GO-t. A rendszer egyelőre nem bírja a játékosok millióit, az igazgató szakembereket toboroz.

John Hanke, a Niantic vezetője a San Diego Comic Con képregény találkozón jelentette be: nem aktiválnak egyetlen új lehetőséget sem a Pokémon GO játékban, míg úrrá nem lesznek a szervergondjaikon.

A cég új dolgozókat keres, elsősorban szerverekhez értő szoftverfejlesztőket.

A Niantic látszólag nem volt felkészülve a kiterjesztett valóság alapú Pokémon játék világsikerére.

epa05432969 Indonesian students play Pokemon Go on their mobile phones at a park in Denpasar, Bali, Indonesia, 20 July 2016. Pokemon Go is a Global Positioning System (GPS) based augmented reality mobile game. According to reports on 20 July, Indonesian authorities banned armed forces and police personnel in the country to use Pokemon Go during service hours.  EPA/MADE NAGI

Pokémonjátékosok (Fotó: EPA/MADE NAGI)

A szerverek az indulástól kezdve megbízhatatlanok, a játék bizonyos funkciói pedig egyáltalán nem működnek.

Az ideális jelölt a Java szakértője, de a Google Cloud felhőszolgáltatást is kívülről-belülről kell ismernie.

A Niantic emellett mesterséges intelligencia, azon belül is „gépi tanulás” gurukat is keres. John Hanke szerint behatóan tanulmányozzák a játékosok viselkedését, és ez alapján szeretnék finomhangolni a Pokémon GO-t.

Pr szakembereket is hívnak a céghez, a kommunikáció mellett közönségtalálkozókat is kell szervezniük, ami a hozzáértők szerint „tömeges pokémonvadászatokat” is jelenthet.