Szír migráns gyilkolt Stuttgart közelében

Megölte ismerősét, és két másik embert megsebesített egy férfi vasárnap a németországi Reutlingenben egy utcai késes támadásban - jelentették német hírportálok. Terrortámadásra utaló jelek nincsenek.

A Baden-Württemberg tartományi város rendőrsége közölte: délután 16.30 körül több riasztást kaptak arról, hogy a buszpályaudvar közelében egy férfi vitába keveredett egy nővel és megsebesítette az első rendőri jelentések szerint egy bozótvágó késsel. Később a Stuttgarter Zeitung kollégákra és szemtanúkra hivatkozva egy 80 centiméteres pengéjű konyhai késről írt.

Állapotos volt az áldozat

A valószínűleg lengyel származású nő, aki a híradó információi szerint terhes volt, belehalt sérüléseibe.

A Stuttgarter Zeitung című lap szerint a nőbe szerelmes volt a Németországba másfél éve érkezett szíriai férfi. Munkatársak voltak, mindketten egy török gyorsbüfében dolgoztak. A gyilkosság is ott történt.

A támadó megsebesített még egy nőt és egy férfit is.

A helyszínre kiérkező rendőrök őrizetbe vették.

Megállapították, hogy egy 21 éves szíriai menedékkérőről van szó, aki már ismert volt a hatóságok előtt.

Párkapcsolati konfliktus?

A rendőrség szerint a támadónak nincs társa, a lakosságot nem fenyegeti további veszély a részéről.

Este a reutlingeni rendőrkapitányság közölte, hogy az ügy feltárása során nem találtak terrortámadásra utaló jeleket. Egyelőre legfőképpen azt vizsgálják, hogy párkapcsolati konfliktus vezetett-e a gyilkossághoz.

A sebesültek járókelők.

Egy szemtanú szerint egy autós elütötte a maga körül megvadultan vagdalkozó támadót, aki ekkor földre rogyott és nem mozdult a rendőrök kiérkezéséig.

A vérfürdő miatt pánik tört ki.

Alig két nap alatt ez a második halálos utcai támadás Németországban.

Péntek este Münchenben kilenc embert agyonlőtt egy 18 éves német-iráni kettős állampolgár, majd végzett magával.

A nyomozás első megállapításai szerint ámokfutó volt, tettének nincsenek politikai vonatkozásai.

Mindazonáltal megerősítést nyert, hogy vonzódott korábbi ámokfutásos bűncselekményekhez, így például foglalkozott a norvég Anders Behring Breivik 77 halálos áldozatot követelő ámokfutásával is, és éppen annak ötödik évfordulóján, pénteken hajtotta végre saját vérengzését Münchenben.