Magyarországon is elindult a Pokémon GO őrület

A túlterheltség miatt regisztrálni egyelőre nehézkes, de letölteni és telepíteni már nálunk is lehet a Pokémon GO-t.

A türelmetlenek már napok óta futtattak különféle buherált verziókat, de a várakozásnak vége: hivatalosan is elérhető lett Magyarországon a Pokémon GO.

Az első pillanatra komolytalannak tűnő játék valóságos hisztériát váltott ki Amerikában, várhatóan nálunk is megjelennek a zombiként telefonnal a kézben botorkáló pokémonvadászok az utcákon.

A fejlesztő Niantic Labs vezérigazgatója, John Hanke elmondta, azért élesítik fokozatosan az alkalmazást a világ különböző tájain, mert már így is túlterheltek a szervereik.

A játék kevesebb mint két hete, július 6-án rajtolt az Egyesült Államokban, azóta töretlenül vezeti a letöltési listákat.

Pokémon GO alkalmazás a Google Play Áruházban. (Fotó: Fügedi Anett)

Pokémon GO alkalmazás a Google Play áruházban. (Fotó: Fügedi Anett)

Beszédes adat, hogy már többen telepítették, mint a társkereső Tindert, és hamarosan még a Twittert is túlszárnyalhatja a napi felhasználók számában.

A magyar felhasználók már a Google Play áruházban és az App Storeban is megtalálhatják az alkalmazást.

A letöltés és telepítés gond nélkül zajlik, de a regisztráció igencsak akadozik még az óriási érdeklődés miatt.

A Pokémon GO játék első fázisának lényege, hogy az ember jöttében-mentében megkeresse a közeli GPS koordinátákra elhelyezett zsebszörnyeket, akiket a meséből ismert golyót dobálva foghat el.

Ha a pokémon közvetlen közelébe kerülünk, az app a lényt virtuálisan a telefon kamerája segítségével a valódi háttér elé vetíti, így láthatjuk, hol is tanyázik pontosan.

Az így készült képeket a szerencsés felhasználók tömegesen osztják meg a közösségi oldalakon.