Hősként ünneplik a férfit, aki megállította a nizzai tömeggyilkost

Sokkal több életet is kiolthatott volna a nizzai terrorista, ha egy bátor férfi nem ugrik fel teherautójának vezetőfülkéjébe, és nem kezd el dulakodni Mohamed Lahouaiej Bouhlellel.

A két kilométeres gázolás további áldozatokat követelhetett volna, ha egy férfi nem ugrik be a terrorista mellé a teherautóra és nem szerzi meg a fegyverét – írja az Independent.

Miután az ismeretlen férfi felmászott a terrorista teherautójára, dulakodni kezdett Mohamed Lahouaiej Bouhlellel a vezetőfülkében, és végül sikerült megszereznie a fegyverét.

Bouhlel ekkor már több mint két kilométeren keresztül gázolta az embereket a sétányon.  - erősítette meg a nizzai rendőrség. A férfi akkor ugrott be melléje, mikor a gázoló egy akadály miatt kénytelen volt lelassítani.

Nizza, 2016. július 15. Bűnügyi helyszínelők és egy gépfegyveres rendőr egy kilyuggatott szélvédőjű teherautónál, amellyel egy 31 éves tunéziai származású nizzai férfi belehajtott a tömegbe a nemzeti ünnep alkalmából rendezett tűzijáték idején a franciaországi Nizzában 2016. július 14-én este. Legkevesebb nyolcvannégyen életüket vesztették, mintegy hetvenen megsebesültek a gázolásban és az azt követő lövöldözésben, tizennyolc sebesült állapota válságos. A teherautó sofőrjét lelőtték. (MTI/AP/Luca Bruno)

Nizza, 2016. július 15.
Bűnügyi helyszínelők és egy gépfegyveres rendőr egy kilyuggatott szélvédőjű teherautónál, amellyel egy 31 éves tunéziai származású nizzai férfi belehajtott a tömegbe a nemzeti ünnep alkalmából rendezett tűzijáték idején a franciaországi Nizzában 2016. július 14-én este. Legkevesebb nyolcvannégyen életüket vesztették, mintegy hetvenen megsebesültek a gázolásban és az azt követő lövöldözésben, tizennyolc sebesült állapota válságos. A teherautó sofőrjét lelőtték. (MTI/AP/Luca Bruno)

Miután dulakodni kezdtek, Bouhlel kis időre visszaszerezte a fegyvert, és több lövést is leadott a felugró férfire és az odaérő rendőrökre. Egyik lövése sem ért célba, de a rendőrök pontosabban céloztak és azonnal végeztek a terroristával.

A rendőrség később elismerte, hogy a bátor férfi segítsége nélkül sokkal több áldozata lett volna a tömeggyilkosságnak.