Kezdődik az ingyenes M5 HD tesztsugárzása

Pénteken elkezdődik a közszolgálati M5 HD program tesztsugárzása a MinDig TV digitális földfelszíni televíziós kínálatában - közölte az Antenna Hungária Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint augusztus 1-jétől az egész országban elérhető lesz az M5-ös csatorna, ezzel az előfizetési díj nélkül elérhető nagyfelbontású tévécsatornák száma ötre bővül.

A programátrendezések miatt pénteken rövid, maximum 5 perces műsorkiesés várható. Augusztus 1-jén pedig 9.00 és 11.00 óra között csatornánként eltérő időpontban szintén rövid, maximum 5 perces műsorkiesés várható, mely az összes telephelyet és szinte az összes kisugárzott tévécsatornát érinti.

Az Antenna Hungária Zrt. közleményében ismertette: a Duna Médiaszolgáltató Zrt., valamint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap tervei szerint az M5 HD csatorna az indulását követő időszakban az M4 Sport mellett az olimpiával párhuzamosan egyéb sporteseményekről, illetve egyidejűleg magyar olimpiai eseményekről is közvetít.

Az olimpia után az M5 által Magyarország történetében először a teljes paralimpia is követhető lesz a közszolgálati adókon.

Szeptember végétől pedig az M5 oktatási, kulturális és ismeretterjesztő csatornaként működik tovább.