Hollik: a baloldal hátba szúrta Magyarországot

Képviselőik az Európai Parlamentben megszavaztak egy olyan javaslatot, amely új adót irányoz elő a migránsválság kezelésére és pénzbüntetést azoknak az államoknak, amelyek elutasítják migránsok kényszer-betelepítését mondta a KDNP országgyűlési képviselője.

A költségvetési bizottság javaslatát a héten szavazta meg az EP, és benne a magyar baloldali pártok, az MSZP, a DK, az Együtt és az LMP európai parlamenti képviselői. A javaslat szerint minden tagállamnak részt kell vállalnia bevándorlók elosztási mechanizmusában – ismertette a kormánypárti politikus. Soros György két hete hasonló javaslatokat fogalmazott meg az EP-ban – fűzte hozzá.

Hollik István emlékeztetett arra, hogy a migránsok kényszer-betelepítésétől elzárkózó tagállamoknak migránsokként 78 millió forint büntetést kell fizetniük, miközben a 2014-2020 közti fejlesztési időszakban egy magyar állampolgárra hozzávetőleg egymillió forint uniós támogatás jutott.

A kormánypárti politikus szerint Brüsszel elvesztette kapcsolatát a valósággal, hiába a brit népszavazás, a növekvő elégedetlenség, Brüsszel Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével az élen továbbra sem hallgatja meg az európai embereket.

Ezt az adót és a büntetést a magyar emberektől vennék el, az ezt megszavazó baloldali magyar EP-képviselők tehát hátba támadták Magyarországot – hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Mindez mutatja, hogy egyre nő a magyar kvótanépszavazás jelentősége; október 2-án, először az EU-ban a magyar emberek mondhatják el véleményüket az unió bevándorláspolitikájáról – tette hozzá Hollik István.

A kormánypárti politikus kérdésre válaszolva elmondta, hogy a balatoni fejlesztésekre szánt 300 milliárd forinttal kapcsolatos pénteki döntés csak technikai jellegű, az összeg rendeltetése nem változott.

Arra a felvetésre, hogy Magyarországot egyes várakozások ellenére sem vették ki a “bóvli” kategóriából a nemzetközi hitelminősítők, Hollik István annyit mondott: a magyar állampapírok forgalma azt mutatja, hogy a befektetők már régóta megbízhatónak tartják a magyar gazdaságot. Csak remélni lehet, hogy ezt előbb-utóbb a hitelminősítők is belátják.

A kormányátalakításra vonatkozó sajtóhírekkel kapcsolatban a politikus leszögezte: pártja támogat minden olyan kezdeményezést, mely jobban szolgálja az emberek érdekét, így ezt is, de az átalakítás részleteit nem kívánta kommentálni.

Arra a kérdésre, hogy Kocsis Máté VIII. kerületi fideszes polgármestert, a párt budapesti elnökét, az előző ciklusban országgyűlési képviselőjét “homofób” Facebook-bejegyzése után is alkalmasnak tartják-e kommunikációs vezetőnek, Hollik István annyit mondott: a bejegyzés egy magánemberé, megsértett családapáé, és ha Ungár Klára nem sértette volna meg, nem került volna sor erre méltatlan színvonalú vitára.

Arra a felvetésre, mit szólnak ahhoz, hogy a rendőrség nem hallgatta ki Kubatov Gábort, a Fidesz pártigazgatóját a vasárnapi népszavazás kezdeményezésével kapcsolatos visszaélés ügyében, Hollik István úgy reagált: rendőrségi döntéseket nem kommentálnak.